Марешки тръгва към евроизборите в коалиция (снимки)

  • 24 януари 2019 10:45

  • 1309
  • 2
Марешки тръгва към евроизборите в коалиция (снимки)
© Булфото

Партия "Воля", Земеделски съюз "Александър Стамболийски", Народна партия за свобода и достойнство /НПСД/ и партия "Обединена социалдемокрация" ще се явят заедно на евроизборите през пролетта. Това беше обявено на пресконференция в парламента днес.

Името на коалицията е "Воля - българските родолюбци". 

Създаваме гръбнака на тази коалиция за един цялостен цикъл, завършващ със следващите президентски избори, обясни лидерът на "Воля" Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967. Коалицията остава отворена и за присъединяването на други формации. 

Водач на листата за европейските избори ще е Марешки. След като види резултатите от изборите, той ще прецени дали да се откаже от евродепутатското място и да отстъпи на следващия в листата. 

Според нас европейските институции имат нужда от промяна в следните посоки - по-малко бюрокрация, мерки срещу корупцията, повече свобода за страните членки, уважение на идентичността и националното достойнство на всяка държава, защита на изконните ценности на Европа, политики за подобряване благосъстоянието на всички европейски граждани, гарантиране на тяхната сигурност и права, посочи Марешки. Общите ценности на коалицията са образование, здравеопазване, сигурност, европейски доходи, ликвидиране на монополите, картелите и битовата престъпност, защита на интересите на българските земеделци и предприемачи, ясни правила, работещи закони, етническа и религиозна толерантност, допълни той. Патриотичната вълна, която залива цяла Европа и която ще има своята кулминация през май, ще промени съюза отвътре, смята Марешки. 

Коалицията ще работи за избирането на двама евродепутати, посочи председателят на партия "Обединена социалдемокрация" Йордан Йорданов. 

Председателят на Земеделски съюз "Александър Стамболийски" Спас Панчев изрази увереност, че и други земеделски формации ще се включат в коалицията. Имаме много общи виждания за бъдещето на България, посочи той. 

Ние сме родолюбци, обичаме нашата родина, защитаваме националния интерес, каза председателят на НПСД Орхан Исмаилов. Той обясни, че се включват в коалицията, защото патриотизмът не е да буташ баби на границата, не е да унижаваш майки на деца в неравностойно положение, а в това да подкрепяш и да помагаш на всеки, който има нужда, да обединяваш хората в името на нацията, за благоденствието на народа. Този вот ще предопредели и следващия вот, каза още той. 

Попитан дали обединението е отворено за "Атака" Марешки заяви, че коалицията "Обединени патриоти" ще се яви на изборите в същия формат и с водач на листата Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа. ВМРО ще направят компромис, защото знаят, че са политически трупове, ще сложат Сидеров на първо място, ще сложат Ангел Джамбазки на последно и ще играят за него преференциално, прогнозира лидерът на "Воля", цитиран от БТА. 

В отговор на въпрос Марешки заяви, че коалицията не е отворена за включване на партия ДОСТ на Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1309 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
BAI GANIO

2019.01.24 | 12:05

2

MAGARESHKI PROSTASHKI BANDIT GIAURSKI

2019.01.24 | 11:39

1

Последнй напън вече е настал

Добави коментар

Водещи новини