Модернизират танкове Т-72

  • 29 ноември 2018 14:07

  • 1275
  • 1
Модернизират танкове Т-72
© Уикипедия

"Това правителство вече два пъти вдига заплатите на военнослужещите, нещо което отдавна не се бе случвало. Вчера на Министерски съвет бяха гласувани допълнителни средства за ремонт на съществуващата авиационна техника - на самолетите СУ-25 и МиГ-29. Очаквайте на следващото заседание на правителството още подобни постановления. Предвиждаме да започне модернизация на танковете Т-72", обяви на брифинг в Благоевград вицепремиерът и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността

Ще бъдат гласувани допълнително 13 милиона лева за сухопътните войски. Двайсет и три милиона лева ще бъдат инвестирани в сграден фонд, в помещения, в които се обучават и живеят военнослужещите. Миналата година бяха отделени 28 милиона лева за военните училища, където курсантите да бъдат подготвяни при по-добри условия. 

Очаквам до края на годината съотношението между напускащи и постъпващи да бъде сведено до нула и дори малко отгоре, което да бъде и тенденция занапред, подчерта Каракачанов. Той бе категоричен, че от храната на армията няма да се печели. "За мен изхранването на войската е приоритет. Години наред, не знам поради каква глупава логика, снабдяването на армията с хранителни продукти се възлага на търговски фирми. И е направено така, че една фирма да печели. Сумата е 29 милиона лева за три години. Не може ли поръчките да се разбият на 3-4 лота и съответните региони да се снабдяват от местни производители с прясно произведена продукция", подчерта Каракачанов, цитиран от БТА. 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1275 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.11.29 | 15:00

1

Това говедо,от войска не разбира.Трябва да бъде изгонено по непригодност,защото насочва развитието на армията,в пост съветска посока.До тук е за съд по много направления.

Добави коментар

Водещи новини