Каракачанов: Офертите за изтребителите ще бъдат внимателно проучени (видео)

  • 04 октомври 2018 15:36

  • 1601
  • 3
Каракачанов: Офертите за изтребителите ще бъдат внимателно проучени (видео)
© Novini.bg

Офертите за изтребителите от САЩ, Италия и Швеция ще бъдат внимателно проучени. Междуведомствената група трябва да разгледа и проучи офертите в 14-дневен срок, както е по закон, но не смятам, че след тях ще може да очакваме тази работна група да излезе с нещо конкретно. Вероятно ще трябва да почакаме и след този срок.

Това обясни военнният министър Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността по време на изслушване в Комисията по отбрана към парламента.

,,Въпреки различните мнения в обществото, каквото можем, го правим. И аз бих искал нещата да стават по-бързо, но всичко опира до пари. Виждате, че сега правителството ще отпусне 150 милиона лева на майките на деца с увреждания. Просто нещата стават бавно'', каза още Каракачанов относно модернизацията на армията ни.

По отношение на регионалните центрове за подготовка на доброволци в Плевен и Сливен, военният министър обяви, че ще има и други регионални центрове.

,,Ще има регионални центрове заради желаещите и най-вече да не ги демотивираме. Затова центровете за подготовка няма да бъдат единствените в Плевен и Сливен, а и на други места ще има такива. Но първо ще трябва да разгледаме какви биха били финансовите параметри'', допълни Каракачанов.

На въпрос за откритата преди няколко дни в Русе мина ген. Андрей Боцев заяви, че тя вече е унищожена и въпросът е решен.

,,Има много подобни случаи. Намират се най-вече по време на изкопни работи. В седмицата имаме най-малко 3-4 сигнала за мини, гранати… Намираме ги навсякъде. В този случай процедурата е една - изпраща се разузнавателна група, която да определи доколко опасна е мината. След това се изпраща до междуведомствената комисия и се действа’’, допълни Боцев.

,,Имаме идеята длъжностите с по-големи отговорности и с по-голям образователен ценз да намерят и по-голямо заплащане за длъжността. При цивилните служители ще видим как може да се коригират наслоените през годините разлики в заплащането. Ще се постараем те да бъдат коригирани в нормални граници, за да няма демотивиране на цивилните служители'', обясни постоянният секретар на отбраната Антон Ластарджиев.

Владимир Василев
1601 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.10.04 | 17:29

3
Само руски СУ и Миг, другото е вторични суровини.
Умник Гюро

2018.10.04 | 15:43

1
Всички комунисти и руснаци: Вън от България!
ТОЗИ Е ЛЮБИМИЯ ТРОЛ

2018.10.04 | 17:25

2
на Пеевски и Цвъки.

Добави коментар

Водещи новини