Борисов: Няма да подам оставка, защото няма за какво. Цените на горивата падат, а доходите растат (обновена+видео)

  • 15 ноември 2018 08:12

  • 27559
  • 107
Борисов: Няма да подам оставка, защото няма за какво. Цените на горивата падат, а доходите растат (обновена+видео)
©

Не е приятно всеки ден да чуваш под прозореца си скандирания "оставка". Особено от майките на деца с увреждания. Много работихме стях, положихме много усилия и едно непремерено и грубо изказване ги върна на улицата. Яд ме е за това. Аз се извиних няколко пъти. Надявам се, че и Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 е разбрал, че не трябваше да казва тези думи. Според мен той се извини искрено, защото и той има такъв човек в семейството и знае колко е трудно. Пак се извинявам на майките. Това мога да им кажа. Оставката на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 не се обсъжда в този момент. Той трябва да подаде оставка пред Обединени патриоти. Аз имам коалиционно споразумение с тях, а не с Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16. Пак им се извинявам на майките и им казвам, че съжалявам.

Това каза в сутрешния блок на БТВ премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. "Давал съм оставка два пъти. Сега няма защо. В момента цените на горивата са паднали с 20 стотинки и ще продължат да падат. Това става не заради протестите, а заради цените на петрола. Надявам се, че протестите ще спрат, щом цените на горивата падат. Уважавам всяко едно мнение и протестите са демократично средство. Сега, когато цените на горивата падат, протестите се засилват. Имаме няколко решения, за да убедим хората, че държавата не се меси в цената на горивата и каквото зависи от нас сме направили. Основното е да се вдигат доходите на хората. Виждате - увеличаваме пенсии, заплати, даваме повече пари за образование, култура, наука", разкри Борисов.

"За десети път ще кажа, че се извинявам на майките. Защо трябва да се припознавам в думите на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16? Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за припознава ли се в думите неин депутат, че българите сме дебили? За КТБ, Мариците, АЕЦ "Белене" сме дали над 7 млрд. лева. По кое време се случи всичко това? По времето на БСП. Не трябва да се забравя това. Те не могат да дадат реални предложения за вдигане на доходите на хората, а ние го осъществяваме реално. Нормално е хората да не харесват управляващите, но и в момента ГЕРБ е първа политическа сила. БСП две години не спират с яростните атаки и лъжи, но пак не могат да ни стигнат. Сега сме подложени на протести и е ясно, че сред участниците има платени протестиращи и политически партии. Нормално е опозицията да подкрепя протести, но народът се произнесе преди две години и сега не виждам ситуацията да е по-различна. Още веднъж ще кажа, че горчиво съжаляваме за думите на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16", повтори премиерът.

"От миналия петък до вторник президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на не е спрял да напада правителството. Всеки ден. Не знам защо говорите, че ние водим институционална война. Последната атака бе за конституционните съдии. За каква политическа намеса говори президентът? Лично моето правителство издигна Атанас Семов за съдия, който да представлява България пред ЕС. Там не го хареса и това е. За каква политическа намеса говори Радев? Той атакува журналистиката и каза, че тя е атрофирала. Вие чувствате ли се атрофирал? Ако правителството или аз съм ви диктувал какво да говорите, излезте и го кажете. Аз нямам вестник или телевизия. Вие медиите излезте и кажете оказвал ли ви е някой натиск. Има опозиционни медии, които всеки ден ни критикуват и няма един добър ред за правителството. За година и половина все нещо добро да сме направили, но тези опозиционни медии не го отразяват. Партията - държава е партията, която го издигна за президент. Те години наред се бяха сраснали с държавата. ГЕРБ е партия на 10 години. Каква партия-държава? Как няма да живеем в най-бедната държава, като само за последните години сме пръснали 7 млрд. лева, за да оправяме оставеното от БСП. Онзи ден за това казах на парламентарната група да се срещнат с Радев и да му обяснят за данъка за стари коли. Той отказа, но в същото време приема Нинова да му обяснява за "Визия за България" и отказва да се срещне с финансов министър и представители на кабинета. Когато говори за партия-държава, не трябва да забравя и неговата партия БСП. Не виждам къде в моите думи виждате водене на война с президента. Ние правим всичко възможно доходите на хората да растат", категоричен беше Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

"Съдебната система е независима. Надявам се, че ще има резултати от последните акции. Всичките средства за увеличение на пенсии, заплати и доходи идват от добрата борба с контрабандата. При истинската партия-държава имаше 34% контрабанда. Сега тя е под 5%. Не заслужаваме ли добра дума за това? Няма осъден олигарх и контрабандист, защото превенцията е много важна. Като вижда, че ще бъде задържан, ако внесе цигари, алкохол, месо и спира. Действията са към всички. По наше време не е опъван чадър над никой. Настанихме гостите по време на Европредседателството в техните хотели, защото нямаме други хотели. Това са ни хотелите и всичко беше пълно. Никой не е опъвал чадър", обяви Борисов.

"Капчица по капчица събираме, за да увеличим доходите на хората. Не сме дали по 40 лева на пенсионерите. Дали сме над 51 млн. лева. Не искам да говоря за заплати. Президентът взима 11 000 лева, с 4 000 лева повече от мен, а се говори за депутатските заплати, които се увеличават с 90 лева. Няма лошо в това, но като визма тези пари наистина да бъде президент на всички хора. Народът трябва да разбере, че ако сега не трябва да чупим държавата. Платили сме 3 млрд. лева за реакторите за АЕЦ "Белене". Ако ги бяхме дали за пенсии, къде щяхме да бъдем сега? Правим всичко, за да растат доходите, но помислите, ако тези 7 млрд. лева, които ги дадохме за грешките на БСП, ги бяхме инвестирали в икономика, заплати, пенсии", даде пример министър-председателят.

"Аз си меря думите. Да сте чули една лоша дума да кажа за президента Радев? Работя добре с колегите от ОП в кабинета. Не мога да кажа, че някой от тях ми е по-близък. С всички работя добре. Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа се справят много добре в парламента. Не ме е страх от протестите, защото няма за какво да се страхувам и притеснявам. Няма да правя нов кабинет в този мандат. Разбира се, че може да има оставки и смяна на министри. Ясно е, че нося отговорност, но имаме подписано споразумение с ОП и Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 трябва да даде оставка там. Нося отговорност за всичко. Днес от сутринта до вечерта програмата ми е плътно заета. Сега съм тук, после среща с премиера на Черна гора, после среща със Зоран Заев, вечерта участие в икономически форум в Солун с Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли. Ако не остава време за футбол, ще откача", разкри Борисов.

"Най-важното и най-доброто за мен е Македония да влезе в ЕС и НАТО. На коалиционен съвет се рабрахме, че няма да подкрепим Глобалния пакт за бежанците на ООН. България вече се позоционира много добре в световната политика. виждате какво се доказва в доклада на ЕК. Представяте ли си какъв разговор щяхме да водим днес, ако докладът не беше толкова добър. Щяхте да ме разпънете на кръст, както не веднъж сте го правили. По повод докалда искам да благодаря на Франс Тимерманс. Той е един най-големите социалисти и най-вероятно ще стане председател на ЕК някой ден, но това не му попречи ни похвали да каже, че България се справя много добре", завърши Борисов.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
27559 107

Свързани новини

Коментари 107

Добави коментар

2018.11.16 | 17:54

107

След като не иска да подава оставка, нищо не може да се направи.

bivsh atakist

2018.11.16 | 07:34

106

ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ

Феликс

2018.11.15 | 20:43

97

Айде и тоя нямало да подава оставка,абе тази държава да не ви е бащиния бе

ДО ТОЗИ ОТДОЛУ

2018.11.16 | 07:27

105

НЯМА НЕЗАМЕНИМИ ХОРА,ГЕЙБЕРАСКИ СМЕХУРКО.А ОСОБЕНО ЗА ПРОСТИЯ И КРАДЛИВ БОКО НЯМАМ НАМЕРЕНИЕ ДА РЕВА.А ВИЕ СТЕ СЕ РАЗХЛЕНЧИЛИ МОЖЕ БИ ЗАЩОТО СТЕ НА ХРАНИЛКА ПРИ КРАДЛИВАТА ШАЙКА?

До простия!

2018.11.15 | 23:27

100

Че защо, да подава оставка бе тъпак !

Да не би да има кой да го замести !

Той два пъти си я подава вече, за да угоди на тъпите копелета от БСП-БКПнаследници, окоза се обаче, че българския народ в голямата си цялост го предпочита него, вместо наследниците на псевдо комунистическите разсипници !

За това няма да подава оставка !

Кой си ти и тези малоумници като теб, дето искате оставка на Б.Борисов !?

Какво правите вие за България !?

Изрядни граждани ли сте !?

Съмнямам се, като чета, какви простотии пишете тука !

Горан

2018.11.15 | 21:07

98

Как няма за какво . За цялостно творчество бе.

don

2018.11.15 | 19:42

96

Боко велики бие здраво..

2018.11.16 | 07:23

104

В СИМИТЛИ С ГОЛ ЗАДНИК БИЕ ЗДРАВО

към гробарите

2018.11.15 | 12:09

83

защо българия с най-нисък бюджетен дефицит е най-бедната страна в европа,защо гражданите на държави с пъти по-висок от българия бюджетен дефицит живеят с пъти по-добре от българските граждани.... защо щом имаме благоприятни условия за бизнеса ,чуждите инвестиции са ниски......другите държави знаят как да управляват високия бюджетен дефицит като го насочват към растежа на икономиката а нашите гледат как да откраднат отразените в пасива на държавния бюджет малкото суми вследствие нисък дефицит вместо да ги използват за икономиката или да ги харчат в социалната сфера поне за малко подобрение живота на българските граждани

До простия!

2018.11.15 | 23:52

103

На всичките въпроси, които си задал, отговора е един !

Защото си прост и не разбираш !

За това !

гробар

2018.11.15 | 14:06

87

Най бедна страна сме защото комунизма ни приучи да не работим, погледнете покрай лавките хора(млади)които от сутринта залягат над бутилките с алкохол. В цял свят харчи този който печели, бихте ли казалиот къде правителствоти да вземе за да може да даде. Аман от оплаквачки на бедните и огнетени начело с приватизаторката.

2018.11.15 | 12:28

84

Г-н Борисов ,когато фактите говорят и боговете мълчат----като чета коментарите за и против ГЕРБ ,съотношението е 85 на 15 процента против Вашето управление.ТОВА Е ВИД СОЦИОЛОГИЧЕСКО ПРОУЧВАНЕ,ДОКАТО НЕ СТЕ ОСТАНАЛИ С 0 % ПОДКРЕПА СЛЕД НЯКОЙ МЕСЕЦ КАТО МЪЖКАР ИЗЛЕЗТЕ И КАЖЕТЕ --- ДО ТУКА БЕШЕ И ТОГАВА В ЖЪЛТИТЕ СТРАНИЦИ НА ИСТОРИЯТА ВСЕ ЩЕ ИМА ПОНЕ СТРАНИЧКА С ПОХВАЛИ ЗА ВАС.

До простия!

2018.11.15 | 23:50

102

Това е защото си прост и не знаеш, че тук пишат 90%
хейтъри !

Отвори коментарите под някое изказване на Нинова и виж там какво е съотношението !

Аман от тъпаци !

Tsvetana Naydenova

2018.11.15 | 13:44

85

Ами защо, г-н. Борисов пращате полиция в домовете на протестиращите, да подписват декларации, като има свобода на словото. И не говорете за БСП, БКП, защото не се става охрана на Тодор Живков само заради хубава усмивка...

До трола!

2018.11.15 | 23:47

101

Защо представяш като факт, нещо което си сънувал !?

Всъщност, защо ли питам !?

Вие всичките псевдо комунисти и техните наследници, сте едни и същи л'йна !

И защо да не говори за БСП-БКПнаследници !

Те какви са !?

И какво като е бил охрана на Тодор Живков !

Това кога е било, на колко години е бил Борисов тогава и какво му пречи да види истината отблизо в очите и да вземе рашение, да се бори срещу крадците и престъпниците от БСП-БКПнаследници !

чичо

2018.11.15 | 13:57

86

И аз протестирам но никой не ми е пращал полиция в къщи. Вие ако имате кошмари кой вие виновен. А не е ли факт, че разни лекета (фуътболни фенове) си вадят пари за наркотици от "протестите"

Тапо парче

2018.11.15 | 11:41

80

Я съм прост селяндурин и не мое ми уври главата - как хем цените на горивата се определят от свободния пазар (там некви международни брентове, добиви в световен мащаб, междуконтинентални кризи, тайфуни и т.н.) - па в крайна сметка бат Бойко казА, и цените почнАха да падат? Я съм тапо парче и единствения верен отговор може да е само, че бат Бойко е по-голем от всички тези фактори, определящи цените на горивата - само като каже нещо и то става - тука нема разни тайфуни, майфуни, войни и т.н. да ми редят цените. Евалата Бойко - гоуем си. Само съжалявам, че всичките ти останали конкуренти в политиката са ощ по-зле и от теб - та просто нема за друг - на товз му викали по-малкото зло.

До простия!

2018.11.15 | 23:18

99

Ти верно си тъпо парче !

Бат Бойко каза, че цените падат, защото петрола поевтинял !

Дали е нярно, не знам !

Но е вярно, че ти си тъпо парче !

2018.11.15 | 18:32

95

Правилно, НИКАКВА ОСТАВКА, ТОЯ ПЪТ ДА СИ ГО ОТНЕСЕШ ЦЕЛИЯ!

2018.11.15 | 10:09

33

Вземи пример от Чехия тикво там от нова година пенсий и заплати се вдигат по две или поне от Румъния където минималните доходи са двойно по големи от България

2018.11.15 | 16:33

94

ТРОЛ ГЕРБАВ ДЕЖУРЕН МОДЕРАТОР СПЕРМОЯДЕ С ЧЕП В ЗАДНИКА ИЗХРАЧЕН ТЪП ГЕРБЕРСКИ ПОМИЯР

2018.11.15 | 10:19

34

яж у й червен трол долен! тротонедка

Добави коментар

Водещи новини