Цветан Цветанов се срещна с бившия министър-председател на Литва Андриус Кубилиус

  • 07 ноември 2018 12:46

  • 301
  • 0
Цветан Цветанов се срещна с бившия министър-председател на Литва Андриус Кубилиус
© ПП ГЕРБ

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа се срещна днес в Хелзинки с бившия министър-председател на Литва Андриус Кубилиус, който понастоящем е почетен член на борда на Центъра за европейски изследвания „Вилфрид Мартенс“. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Двамата разговаряха в рамките на дискусията "Троловете на Кремъл и възможностите на Запада да противодейства на вражеско влияние", организирана от мозъчния тръст. 

Кубилиус бе сред ключовите говорители на кръглата маса. По време на изказването си той подчерта, че отворените демократични общества, които разчитат на мрежи и нови технологии в ежедневието си, са особено уязвими. 

„Когато интернет пространството бъде замърсено от фалшиви новини и дезинформация, това поставя под риск демократичните ни принципи и ценности“, посочи Цветанов и добави, че основният ни инструмент за противодействие е разпространяването на истински новини за реалните постижения на нашите правителства. 

Основните атаки на Кремъл са насочени към дезинформиране и манипулиране на европейските граждани, защото режимът не одобрява западната ориентация на политическите елити и чувства заплаха от демократизацията на държавите в непосредствена близост до границите й като Украйна и Грузия.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и Андриус Кубилиус обсъдиха основните тенденции в сектор „Киберсигурност“ и възможности за противодействие на хибридните атаки на национално, европейско и международно ниво.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
301 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини