Политолог: Управляващата коалиция няма да се разпадне (аудио)

  • 24 октомври 2018 11:44

  • 6922
  • 1
Политолог: Управляващата коалиция няма да се разпадне (аудио)
©

Единственото, което опозицията успя да постигне, бе да девалвира основния си инструмент за влияние върху управлението. Диалог не беше търсен по време на днешните дебати. Вместо това от БСП се пакетираха с ДПС, като по този начин отново изплуваха спомените от времето на тройната коалиция и кабинета „Орешарски'', което считам, че ги направи още по-непопулярни.

Това заяви в интервю пред Novini.bg политологът Теодора Йовчева във връзка с третия вот на недоверие, внесен от БСП по темата ,,Здравеопазване''.

,,БСП периодично внася вотове на недоверие по актуални събития, новини и случки. Това беше по-скоро реакционност, отколкото последователна и идейна алтернатива на управлението. Но като цяло дебатите бяха вяли, не бяха по същество. На практика вместо дебат за здравеопазването и за реформата по него, станахме свидетели на взаимни нападки. В днешните разисквания БСП не успя да изрази ясно своята ,,Визия за България'', посочи анализаторът.

По думите ѝ внесения вот на недоверие по такава тема като здравеопазването не е случаен.

,,Неслучайно беше подбрана социална тема като здравеопазването, защото в последно време БСП търпи критики, че не действа като социална партия, че се е капсулирала в себе си. Това може да бъде изтълкувано като продължение на БСП и в частност на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за за доближаване до народа, което обаче нямаше парламентарна стойност, а отново търсене на съюз с ДПС'', сподели тя.

,,Не смятам, че има вероятност управляващата коалиция да се разпадне. Относно Обединените патриоти там сякаш всичко се свежда само до консумирането на власт. След вчерашния малък коалиционен съвет поведението между партньорите издаде напрежение, което е много вероятно да ескалира на следващите избори. В електорално отношение тази коалиция едва ли ще получи повече от 1-2 места на Европейските избори за парламент. Изглежда има някакво напрежение в реденето на листите и това напрежение изби по традиционния начин за тези партии'', коментира Йовчева.

Относно извинението, което поднесе на майките вицепремиерът Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, политологът не счита, че то е продиктувано от искрени подбуди.

,,Извинението на Симеонов е доста закъсняло, то беше поднесено след разговор с управленската коалиция. В този смисъл самото извинение не издаде личното убеждение на Симеонов, а по-скоро конюнктурната нужда да се даде някакво извинение, което да успокои социалното напрежение. Но именно защото е закъсняло, едва ли ще бъде добре прието сред обществото'', заключи Теодора Йовчева.

Последвайте канала на

Владимир Василев
6922 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАНКО

2018.10.25 | 11:13

1
КАКВО БЕ , МУЦИ НЕ ХАРЕСА НА КАБИНЕТА ОРЕШАРСКИ , ДЕТО ГО СВАЛИХА С УЛИЧЕН ПУЧ ТЕЗИ , НА КОИТО СВАЛЯШ ШАПКА ? АКО СИ ОТКРОВЕНА ,ТРЯБВА ДА ПРИЗНАЕШ ,ЧЕ БОРИСОВ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОПРЕ НА МАЛКИЯ ПРЪСТ НА ОРЕШАРСКИ ,ОТКЪДЕТО И ДА ГО ПОГЛЕДНЕШ. БОРИСОВ , ШАЙКАТА МУ ОТ ГЕРБ И СДС-ЛИКВИДАТОРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ,ДЕТО ПАК СА В УПРАВЛЕНИЕТО, МОГАТ САМО ДА ОРГАНИЗИРАТ УЛИЧНИ БЕЗРЕДИЦИ,ПЕЧАТАНЕ НА ФАЛШИВИ БЮЛЕТИНИ И НИЩО ДРУГО. ДЪРЖАВАТА Е ЗАПРИЛИЧАЛА НА ПЧЕЛЕН КОШЕР ОТ МРЪСОТИИТЕ НА ТЕЗИ ,ДЕТО СИ МИСЛЯТ ЧЕ НИ УПРАВЛЯВАТ НА НЯКЪДЕ СИ.

Добави коментар

Водещи новини