Д-р Джафер за Симеонов: Във всяка нормална страна този вицепремиер отдавна щеше да си е заминал

  • 19 октомври 2018 17:47

  • 2942
  • 3
Д-р Джафер за Симеонов: Във всяка нормална страна този вицепремиер отдавна щеше да си е заминал
© Кадър bTV

Подкрепяме вота на недоверие, но се разграничаваме от част от мотивите. Фалшивите герои и имитацията на консенсус няма да свършат работа.

Това заяви зам.-председателят на Народното събрание и членът на Комисията по здравеопазването д-р Нигяр Джафер в "Лице в лице" по bTV. Тя коментира позицията на ДПС по вота на недоверие заради здравеопазването.

„Нашата позиция е ясна, ще подкрепим този вот заради безвремието в здравеопазването, заради това, че се срива доверието между лекар и пациент“, посочи тя.

По думите ѝ България е на последно място по средна продължителност на живот.

„Страната ни трайно е над средните европейски нива по детска смъртност. Ние правим здравеопазване, което е постфактум, винаги се тича след събитията“, допълни д-р Джафер.

Според нея на хората и на работещите в здравеопазването им е омръзнало от противопоставяне.

„ГЕРБ днес се обединиха около лайтмотива, че трябва да се търси надпартиен консенсус. В хода на търсене не може да се загърби явно тяснопартийният интерес“, заяви тя.

По думите ѝ отговорността тук е на управляващите и те трябва да приемат тези стъпки. И все пак властта показа, че разсъждава по темата какво да се промени с двата модела на здравеопазването.

„Нещата в здравеопазването не са добре. Но има хиляди лекари, благодарение на които системата работи. Сатанизирането на образа на българския лекар е най-вредното нещо, което беше наложено в системата“, обясни д-р Джафер.

Тя коментира скандалното изказване на вицепремиера Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, заради което БСП и майките на деца с увреждания поискаха оставката му.

„Във всяка нормална страна този вицепремиер отдавна щеше да си е заминал. Да ви припомня ли, че този човек блъскаше възрастна жена преди време на границата и наричаше с едни имена едни жени от един етнос“, заяви тя, като посочи, че искането на премиера да се извини не е адекватно.

По повод скандалите около лидера на „Атака“ Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, че е ходил в Сараите д-р Джафер обясни, че много хора ходят при Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от.

„Това сигурно не е новина. Знаем, че ДПС е редовният виновник, но нека ако обичат да си решават проблемите по друг начин и принципно. Иначе отдавна сме казали, че те (бел. ред. ОП) не трябва да участват в управлението по ред причини“, категорична бе д-р Джафер.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2942 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.10.20 | 01:16

3
kakto i tvoiata partia

2018.10.19 | 19:57

2
В нормалните страни не съществуват етнически партии.
Умник Гюро

2018.10.19 | 19:37

1
Кой финансира повече от половин година протестите на майки с увредени деца? Кой гледа децата с увреждания, докато майките им протестират от половин година?

Добави коментар

Водещи новини