Антон Кутев: Управлението е пред падане заради некадърност (видео)

  • 08 октомври 2018 07:58

  • 1793
  • 8
Антон Кутев: Управлението е пред падане заради некадърност (видео)
© БТВ

Това е вулгаризиране на темата, опит за целенасочена политическа атака от определени кръгове, каза в сутрешния блок на БТВ зам.-председателят на ПГ на "БСП на България" Антон Кутев по повод обвиненията, че БСП "яхва" протеста на майките на деца с увреждания.

Още вечерта преди въпросния есемес есемеса във Фейсбук профила ми написах, че всеки трябва да подкрепи протеста, защото е справедлив. От година и половина всячески се опитвам да помогна на майките. Позволих си да присъствам, за да покажа, че имам отношение, това в никакъв случай не е яхване на протеста. Не ставаше дума за масовка, ставаше дума за 20-30 човека, от които 4-5 човека бяха депутати от социалната комисия. Ние просто показахме отношение, но цялото общество трябва да ги подкрепи. Докато Борисов не поеме отговорността, нещата няма да станат, заяви Кутев.

Тези хора са онеправдани и би трябвало да получат друг статут. Те ще стигнат до края, защото борбата не е за втори цветен телевизиор, тук борбата е за оцеляване, подчерта социалистът.

Той коментира и темата че между лидера на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г тече есемес кореспонденция - премиерът препращал молбите на червени депутати по един или друг въпрос. Не съм пускал есемес на Борисов, последно с него съм се виждал преди 12 години, когато беше кмет на София. Няма лошо някой български депутат да му изпрати есемес, стига в него той да не иска лично облагодетелстване. Нинова спомена за това на едно заседание в групата и от там темата мина в медиите. Тя трябва да си довърши темата, коментира социалистът.

По думите му вотът на недоверие е аргументиран, дори закъснял. Здравната система е пред рухване. За нас големите проблемите са как се остойностяват кличните пътеки, както и това, че болниците се превърнаха в търговски дружества, посочи Кутев.

Управлението се клати само и то е пред падане от самосебе си поради некадърност от страна на цяла серия министри - част от тях бяха сменени, други тепърва трябва да бъдат сменяни. В крайна сметка всичко опира до Борисов – той от 10 години създаваше илюзията, че за да се реши проблемът, трябва да стигне до него. Сега всички проблеми достигат до него, каза Антон Кутев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1793 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Доктор Менгеле

2018.10.08 | 11:06

8
Всички комунисти и руснаци да се изгонят от територията на Велика България.
Васил

2018.10.08 | 10:27

7
Имало едно време една Българска социaлистическа партия......
wf

2018.10.08 | 10:05

6
На тоя пендел с "опорните точки" мога да ми кажа само, че нещастния му пишльок, задника и шкембето му са пред падане!!
пурко

2018.10.08 | 09:28

5
БКП отдавна яха де що може и най-вече българския народ.Слава богу голямата част от народа не вярва на комунистическия идеал ,но и все още не се е отърсил напълно от насадените лъжи. Лъжата че всички сме равни,че сме братя...това и при комунизма го нямаше. Самите комунисти го доказаха като се отрекоха от социализЪма и се заеха да налагат капитализЪма.Така потвърдиха истинската си същност...много сладкодумни и щедри на обещания в опозиция , и много активни в грабежа на народа когато са на власт. Като попа дето не иска да го гледат що върши а да го слушат що говори....

2018.10.08 | 09:22

4
Простак

2018.10.08 | 09:22

3
Некадърник

2018.10.08 | 08:52

2
аве Льольо това да не ти е мандра с кашкавал
123

2018.10.08 | 08:45

1
че по некъдрни от теб и вашата партия няма...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини