БСП яха протестите на майките на деца с увреждания? (снимка)

  • 03 октомври 2018 08:03

  • 1125
  • 1
БСП яха протестите на майките на деца с увреждания? (снимка)
© bulphoto

Вчера майките на деца с увреждания организираха национален протест като в София блокираха движението по „Орлов мост“ за около час и половина и шествието им приключи пред Народното събрание, пише topnovini.

Майките протестират вече четири месеца. След редица срещи, реакции и дори палатков лагер около Парламента, те решиха да сменят формата на протеста си и да излязат на улицата.

Изтекъл кадър в социалните мрежи обаче показа, че представители на БСП са се включили в организацията на протеста и дори са изпращани инструкции по SMS и във Viber на депутати и активисти от партията. Целта е била да се постигне масовост и евентуално - да се придаде политически нюанс на протеста.

Организацията е стартирала със събиране на паркинга зад Народното събрание, където е сформирана група от младежката организация на социалистическата партия. С тях е бил и народният представител от левицата Антон Кутев.

Инструкции за участие в протеста са изпратени и до членовете на комисията по труда, социалната и демографската политика от квотата на БСП. На протеста всички застанаха зад транспарант с надпис "Не уврежданията убиват децата ни, а държавата!" Каква е бройката на включилите се от парламентарно представената коалиция в протеста - все още не е ясно. Очевидци твърдят обаче, че не е имало разделение между протестиращите, тоест - политическите фигури не са били изолирани.

Последвайте канала на

Novini.bg
1125 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
мииии

2018.10.03 | 10:15

1
нормално за червените катили!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини