Кутев: Управляващите лъжат хората с увреждания

  • 04 октомври 2018 16:55

  • 1992
  • 4
Кутев: Управляващите лъжат хората с увреждания
© Булфото (архив)

"Срещата на управляващите с майките на деца с увреждания е шум в системата и няма да реши проблемите. Управляващите лъжат хората, защото не им излизат сроковете".

Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Антон Кутев по време на срещата на депутати с майки на деца с увреждания, съобщиха от пресцентъра на партията. Той подчерта, че Законът за личната помощ ще може да бъде приет, евентуално, в края на годината, но той не решава всички проблеми. Ключовият въпрос - Законът за социалните услуги, няма да бъде готов до края на годината и няма да влезе в бюджета. "Управляващите се опитват да вкарат пари в системата, за да заглушат протестите", допълни Кутев. Той припомни, че преди 4 месеца, БСП инициира подобна среща и оттогава нищо не се е променило. "Имаше и дебат в парламента по темата. Предложихме решения, които не се приеха, самото защото са на БСП", каза още народният представител. Той подчерта, че проблемът с ТЕЛК трябваше да е решен през 2017 г. "Има неща, за които трябва да се взимат бързи решения. Времето за решаване на проблемите беше достатъчно дълго. Проблемът седи от 7 години. Ако министърът е от година и нещо, депутатите на ГЕРБ са от повече от 7 години", коментира Кутев.

 

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1992 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Умник Гюро

2018.10.04 | 23:52

4
Всички комунисти и руснаци: Вън от България!

2018.10.04 | 20:09

3
Другарю Кутев, вие като бяхте на власт, що не приехти този ваш прекрасен закон? Щото не ви пука за тези хора, но ги използвате като възможност до разбишкате държавата! Никога повече власт за вас - демагози гадни, крадци и предатели, които заедно със СДС и ДПС съсипахте Родината, по време на прехода организиран и проведен от вас!

2018.10.04 | 18:51

2
Другаря Кутев каза че те нищо не са направили но ще направят нештичко за децата с увреждания ако им дадем възможност. Той лично ще се заеме с функцията на един модерен Гьобелс.
САЙТА НА ШИШИ

2018.10.04 | 17:18

1
И ГАДНИТЕ МОДЕРАТОРСКИ ТРОЛОВЕ НА ЦВЪКИ и ПЕЕВСКИ.

Добави коментар

Водещи новини