Нинова: Здравната реформа не е реформа, а здравен геноцид (видео)

  • 28 септември 2018 13:34

  • 7530
  • 12
Нинова: Здравната реформа не е реформа, а здравен геноцид (видео)
© Булфото (архив)

Към единение срещу модела на разграбване на националното богатство, минаващо през смяна на управляващата коалиция, призова лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в декларация от парламентарната трибуна. Конкретният повод е 1 октомври - Международен ден на възрастните хора.

Ниските пенсии, сделката за ЧЕЗ, концесията за Летище-София, скокът на цените - всичко засяга живота на българите, посочи тя като основание за обединение на народа срещу, по думите й, модела на разграбване на националното богатство. Да не се държим само към своята партийна принадлежност, да потърсим единение за промяна, която минава през смяна на управляващата коалиция, призова лидерът на социалистите. И обеща, ако българите дадат властта на левицата, да развалят концесията на софийския аеропорт, в която имало много противоречащи на правния мир положения.

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за изтъкна, че милион и половина пенсионери живеят на прага на бедността и укори управляващите, че са отхвърлили предложението за преизчисляване на всички стари пенсии, закона за възрастните хора и редица други социални законодателни инициативи на БСП. Вместо обещаните 300 лв. минимална пенсия от Обединени патриоти, догодина увеличението на пенсиите ще е между 2 и 5 лв по т.нар. швейцарско правило, обърна внимание председателят на левицата.

В същото време, продължи тя, се предлага реформа в здравната система, според която трябва да се плащат 12 лв. допълнително застраховка. Защо държавата и днес не плаща дължимите осигуровки за пенсионерите, ще плащате ли тогава тези 12 лв. допълнително, кога ще върнете онези милиард и половина, които Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи прехвърли от НЗОК в държавата неизвестно за какво. Тези въпроси отправи Нинова към здравния министър Кирил Ананиев, който беше в пленарната зала за петъчния парламентарен контрол. Социалистите определиха предложенията за реформа като здравен геноцид.

Има и втора застраховка за старините на управляващите днес - сделката за концесията на Летище-София, посочи още Нинова. Тя се обърна към Обединени патриоти - къде са сега в политиката и защо мълчат за тази концесия. Защото сте във властта, отговори сама.

Констатацията на БСП е и за паралелна държава, власт, която на финала бърза, "докато са млади, да си осигурят старините".

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за продължи и с цените на тока, газта, парното, водата през тази година.

Днес КЕВР е решила повишаване цената на природния газ с 14 на сто, как ще се отрази на живота на обикновения българин, на хляба - с ценови шок, коментира лидерът на левицата.

В декларацията се припомня за решението на ЕК "Газпром" да предоговори цените на доставките за България. Руската страна е поканила българското правителство, реакция няма, то нехае, обяви Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. На прага на зимата, вместо това, получаваме 14 на сто ръст на цената на природния газ, допълни тя.

БСП нямали съмнения, че зад Гинка Върбакова и сделката за ЧЕЗ стоят други лица. Нинова се зарече да направят всичко необходимо истината да се разбере, но от европейските институции, защото българските не искали да чуят или я прикривали. Правителството, премиерът Борисов ще опровергае тези съмнения, единствено ако излезе и заяви, че държавата желае да влезе в сделката и да участва на пазарен принцип в процедурата за купуване на ЧЕЗ, категорични са от социалистическата партия.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7530 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Митьо

2018.09.29 | 14:55

12
Нинова,знаеш ли на Запад хората какъв % от заплата си отделят за здраве? Ами като абсолютна стойност? За парите ,които се заделят за здраве в БГ даже получаваме много насреща. Нека не забравяме, че здравето е най-голямата ценност ,която човек може да притежава и всички други ценности са му производни
Умник Гюро

2018.09.28 | 18:25

11
Първа необходимост е Законът за Защита на Държавата. Комунистите - в урановите мини. Среден пръст на Путин и имперска Русия. Да живее Велика България!

2018.09.28 | 15:41

10
Нинова К.у.р.в.о гнусна мамиполативна ела сред народа ела
Нино

2018.09.28 | 15:31

9
Бре,че тя Нинова всичко знае,да я сложим
да управлява държавата тогава!Мерак голям за власт бе,то всеки ден все нещо измисля-луд умора няма!Май беше заместник-министър и се издъни госпожата,ама нейсе,сега вече е специалист по всичко!
БКП ВИЗИЯ ЗА РУСИЯ

2018.09.28 | 15:20

8
Сатаната Нинова пак излезе да всява страх маниполации лъжи сред народа даже и комунистическа пропагандна телевизия ще създава

БСП КрадциМаниполатори иде ви края

ВСИЧКИ ОЛИГАРСИ ОТКРАЛИ ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ И ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ КУФАРИ ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ ДА БЪДАТ СЪБРАНИ ДАЛИ ЩЕ БЪДАТ ПОД ФОРМА НА ЗАВОДИ ИЛИ АПТЕКИ ИЛИ НЕЛЕГАЛНИ ФАБРИКИ ВСИЧКО ОТНЕТО ОТ БСП ЩЕ БЪДЕ ВЪРНАТО НА НАРОДА
!

2018.09.28 | 14:35

7
Познавам много хора, които в чужбина изкараха доста хилядарки, дори нискоинтелигентни хора, а в България комунистите изкуствено забавят прогреса и ръста на заплатите. Трябва да унищожим всеки комунист в България.
Смърт за БСП!

2018.09.28 | 14:32

6
Едва когато изгоним комунистите от България с павета или ги осъдим на доживотни присъди заплатите ни ще станат европейски, Очите, Бенчев, Паунов... са върха на крадливия айсберг БСП.
Бесен

2018.09.28 | 14:26

5
Не трябва да и се обръща никакво внимание.
таварищката Лъжа Импексова

2018.09.28 | 14:21

4
мнооого нагла приватизаторка бивша седесарка и сегашна комунистка
комунист

2018.09.28 | 14:16

3
Народа вече се осъзна че БСП и ДПС са ало-измамници, и не иска да им гласува доверие, щото ще ни окрадат

Добави коментар

Водещи новини