Кирил Ананиев ще представи вариантите на нови здравноосигурителни модели

  • 26 септември 2018 06:27

  • 4028
  • 2
Кирил Ананиев ще представи вариантите на нови здравноосигурителни модели
© Булфото (архив)

Министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през ще представи днес варианти на нови здравноосигурителни модели. Това се очаква да стане по време на национална кръгла маса, която ще се проведе в Националния дворец на културата. Сред предложенията за нов здравен модел са допълнително задължително здравно осигуряване и пропорционално доплащане от страна на пациента.

Една от идеите за нов здравен модел на осигуряване е да се удържат допълнителни средства  за втори здравен стълб или задължително допълнително здравно застраховане,  а също и за всички  медицински услуги над определена сума да се заплаща от допълнителната задължителна застраховка, ако е под тази критична сума се поема от здравната каса и пациента. Запазва се доброволното здравно застраховане. В този вариант пациентът не плаща за леглодни. Предимствата са че, че ще спестят средства за профилактика и превенция и че ще има по-засилен контрол над разходваните средства. Говори се и за друг вариант - за пълна демонополизация на касата и създаване на множество здравни каси, информира БНР.

Преди дискусията министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през се срещна последователно със съсловните организации на лекарите, зъболекарите, фармацевтите и асоциираните медицински специалисти, като в срещите е участвал и  управителят на здравната каса д-р Дечо Дечев.

Последвайте канала на

Владимир Василев
4028 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Пюб

2018.09.26 | 08:01

2
Определено ще сме по бедни през 2019г. Инфлация голяма, всичко увеличават - застраховки, данъци.
това означава само едно

2018.09.26 | 07:45

1
Вдигане на вноската на работещия,заради паразитите -мангали и държавни чиновници.

Добави коментар

Водещи новини