Екатерина Захариева ще участва в среща на жените министри на външните работи в Монреал

  • 20 септември 2018 10:23

  • 983
  • 0
Екатерина Захариева ще участва в среща на жените министри на външните работи в Монреал
©

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на заминава за Монреал, където на 21 и 22 септември ще участва в първата официална Среща на жените министри на външните работи, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Форматът се провежда под патронажа на външния министър на Канада Кристия Фриаланд и на Върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката за сигурност Федерика Могерини. „Канада и ЕС вярват, че среща на жените външни министри, посветена на ключови външнополитически теми и парещи предизвикателства, ще изпрати по цял свят силен сигнал за лидерските умения на жените и ще открои още веднъж колко е важно във всички нива на взимане на решения да участват жени“, се казва в поканата до министър Захариева, подписана от канадската ѝ колега Фрийланд и от Могерини.

За срещата са поканени всички 28 жени министри на външните работи от Азия, Америка, Африка, Европа и Океания. Министър Захариева ще открие с встъпително изказване четвъртата сесия, посветена на глобалните усилия за премахване на насилието на полова основа, включително в конфликтни и пост-конфликтни ситуации.

В рамките на двудневния форум българският министър ще проведе двустранни срещи с колегите си от Кения и Норвегия Моника Джума и Ине Мари Ериксен Сьорайде. След края на форума Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще участва в отбелязването на 110-ата годишнина от обявяването на независимостта на България, което ще събере българската общност в Монреал в храма „Свети Иван Рилски“.

От Канада министър Захариева ще отпътува за САЩ, където ще се включи в състава на водената от премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г българска делегация за 73-ата редовна сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
983 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини