Екатерина Захариева: Правителството е стабилно и работи добре

  • 12 септември 2018 19:49

  • 2759
  • 7
 Екатерина Захариева: Правителството е стабилно и работи добре
© Фейсбук

Правителството е стабилно и работи добре, каза пред журналисти във Велинград вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на. Тя подчерта, че всеки от членовете на правителството може да поема политическа отговорност. "Аз работих прекрасно с тримата министри в оставка, но това е поемането на политическа отговорност, отбеляза още Захариева.

В курортния град външният министър днес участва в обществена дискусия с младежи на тема "Равносметка на Председателството на България и как виждаме бъдещето на ЕС - ролята на младите хора". На нея присъства и ръководителят на представителството на Европейската комисия у нас Огнян Златев.

По време на форума Захариева посочи, че успехите на българското председателство са видими. "Лицето му бяха младите хора, а с визията, че нашите съседи на Западните Балкани трябва да са част от европейското пространство, показахме, че можем да налагаме приоритетите си, да ги направим и европейски приоритети. Показахме, че можем да водим така диалога и дебата с всички 28 държави, че да постигнем тези цели", каза външният министър. По думите й страните от Европейския съюз са имали възможност да видят нашата култура, история, природни дадености. "Те видяха най-вече човешкия потенциал, който имаме. През последните шест месеца се говореше толкова позитивно за България, колкото не се е говорило през последните 27 години", каза също Захариева. Според нея позитивите от това ще се усетят чрез бизнеса и туризма и цялостно по-добро отношение към българите.

След края на дискусията Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на обобщи впечатленията си пред журналисти. Според нея "най- силното преимущество на България са младите хора". "Те искат силен Европейски съюз, добро образование, добро здравеопазване, но най-вече единен европейски съюз и това ме прави оптимист за бъдещето на Европа, посочи външният министър. Тя подчерта, че в днешната си реч председателят на ЕК Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето е отчел позитивите, които България е направила по отношение на Западните Балкани. Според нея "не трябва да губим инерцията, темпа и амбицията, за да продължат да се капитализират позитивите".

Последвайте канала на

Novini.bg
2759 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
sasho

2018.09.13 | 07:08

7
правителството и примиера са толкова стабилни, че магаре да ги е.б.е. няма да мръднат.

2018.09.13 | 01:35

6
Екатерина , а ти знаеш ли , че Антон Тодоров е гъз ?

2018.09.13 | 01:17

5
всяко изказване на ГЕРБ да завършва със думите " ОПОЗИЦИЯТА ДА ГО ДУХА " Явно Бойковия ви се услади че гледам непрекъснато тичате да му го ядете.
Багаж багааааж

2018.09.12 | 20:27

2
40 души от Ливан с непроверен багаж на Аерогарата на 3 Септември! Работи се стабилно и предсказуемо

2018.09.12 | 21:40

4
.І.
Гатю

2018.09.12 | 20:15

1
Тази овца от къде разбра това....?Герберска брантия...!

2018.09.12 | 20:35

3
ти троль

Добави коментар

Водещи новини