Захариева ще се срещне с министъра на външните работи на Кралство Мароко

  • 12 септември 2018 11:48

  • 498
  • 0
Захариева ще се срещне с министъра на външните работи на Кралство Мароко
© Булфото (архив)

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще приеме на 13 септември в МВнР министъра на външните работи и международното сътрудничество на Кралство Мароко Насер Бурита, който пристига на официално посещение в България по нейна покана.

Посещението на министър Бурита е първата визита на марокански външен министър у нас от близо 40 години насам и е поредната проява на активизирания през последната година диалог с държавите от района на Близкия изток и Северна Африка, в частност с тези от Магреба.

Разговорите в МВнР ще започнат със среща "на четири очи" между двамата министри и ще продължат с пленарно заседание между двете делегации. Министър Захариева и министър Бурита ще обсъдят възможностите за активизиране на двустранния политически диалог, перспективите за разширяване на търговско-икономическото и инвестиционно сътрудничество и за задълбочаване на сътрудничеството в областта на сигурността, противодействието на тероризма и радикализацията, взаимодействието по въпросите на миграцията.

В рамките на визитата ще бъде подписан Меморандум за сътрудничество между Дипломатическия институт към министъра на външните работи на Република България и Дипломатическата академия на Кралство Мароко. Двамата министри ще направят изявления за медиите.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
498 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини