Бойко Борисов и Зоран Заев отбелязват заедно 115-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание

  • 02 август 2018 06:26

  • 2901
  • 5
Бойко Борисов и Зоран Заев отбелязват заедно 115-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание
© Булфото (архив)

Днес честваме 115 годишнината от Илинденско-Преображенското въстание - най-драматичният и героичен опит на българите от Македония и Тракия, останали под османско робство по силата на Ньойския договор, да извоюват свободата си.

Премиерите на България Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и на Република Македония Зоран Заев ще отбележат заедно годишнината в Благоевград.

Тържественото честване на 115 годишнината от Илинденско - Преображенското въстание, което е организирано от ВМРО, ще започне с отдаване на почит пред паметника на Тодор Александров и ще продължи с шествие, предвождано от евродепутата Ангел Джамбазки и вицепремиера и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността. На площад "Македония" в честването ще се включат и двамата премиери. След военния и църковен ритуал Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Зоран Заев, който пристига у нас заедно с министъра на вътрешните работи Оливер Спасовски, ще отдадат почит пред паметта на героите от общата ни история и ще поднесат венци пред паметника на Гоце Делчев. Очаква се премиерите да произнесат кратки слова.

Това е второто съвместно отбелязване на историческата дата. 2 август е и Националният празник на Република Македония. Миналата година двамата премиери бяха заедно в църквата "Свети Спас" в Скопие, където се поклониха пред тленните останки на Гоце Делчев, пренесени там през 1946 година. Ден преди това беше подписан договорът за приятелство, сътрудничество и добросъседство между България и Македония, припомня БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2901 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Ангел

2018.08.02 | 12:44

5
Герберите свикнаха за много Пари За Пари човек ще изядат Герберите Много напрет отидоха по кражба назат връщане нямае
Ангел

2018.08.02 | 12:39

4
На Бойко мнгому пука за България тойси прави кефа прибира милионите в чоба Народа да гладува Той знае че Глупавия нарот пак ще гласува той знае как да мами народа от сега почна да Обещава на народа за две години напрет кой знае дали две години ще живее От сега вързва гащите за Изборите

2018.08.02 | 11:18

3
БОКО ПРЕДАДЕ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ.
Драган

2018.08.02 | 08:10

1
Като ги гледам, започвам да разбирам, защо Бориславов искаше да приемем джендерската простотоя. Все пак може пък да им е писано да се вземат.

2018.08.02 | 08:36

2
Най-добре е Русия да се прости с мераците си за влияние в Македония.

Добави коментар

Водещи новини