Преди лятната си ваканция депутатите ще обсъдят на първо четене промените в Закона за опазване на околната среда

  • 27 юли 2018 07:02

  • 1020
  • 0
Преди лятната си ваканция депутатите ще обсъдят на първо четене промените в Закона за опазване на околната среда
© Novini.bg

В последния ден преди лятната си ваканция депутатите ще обсъдят на първо четене промените в Закона за опазването на околната среда, с които се предлага обединена процедура за екоразрешителни при инвестиции.

В редовния парламентарен контрол на депутатски въпроси ще отговарят вицепремиерът Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 и още петима министри.

С предложеното обединяване на процедурите по оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) се предоставя възможност за информиране в цялост на засегнатата общественост и другите институции и се гарантира комплексен подход при риска за околната среда и човешкото здраве. Сега в закона е уредена всяка от тези процедури поотделно и те следват една след друга. Срокът за всяка процедура е минимум шест месеца. Очакваните ефекти от обединената процедура, според вносителите от Министерски съвет, са подобряване на бизнес климата като цяло, съкращаване на сроковете и спестяване разходите за инвеститорите. В рамките на парламентарния контрол вицепремиерът Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 ще отговаря на въпрос на председателя на парламентарната група и лидер на партия "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа относно концесиите за злато на територията на страната.

Новата пленарна сесия на парламента след лятната ваканция ще започне с извънредно заседание на 4-ти септември, съобщава БНР.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1020 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини