Министър Димов не търси консенсуса, а баланса между икономиката и околната среда

  • 06 февруари 2018 08:16

  • 995
  • 3
Министър Димов не търси консенсуса, а баланса между икономиката и околната среда
©

„Чувствам се подкрепен от тези, които ми предложиха поста“, заяви в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе.

Той поясни, че постоянно търси баланса между икономиката и опазването на околната среда и напомни, че всички искат по-високи заплати.

„Съседните на нам държави развиват туризма и спорта, а ние губим непрекъснато като не го правим“, коментира министър Димов във връзка с разрешението за изграждане на втори лифт в Банско и евентуално и във Витоша. Като за Витоша е нужно също промяна на плана за управление, обясни той и поясни, че за момента никой не е поискал такова нещо.

Във връзка с постоянните протести на приордозащитниците, Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе обясни, че няколко пъти е водил разговори с тях и поясни, че той не търси консенсус, а баланс.

Министърът потвърди, че водещият му приоритет е чистотата на въздуха и напомни, че 400 000 суши са починали преждевременна в Европа.“Това е истински сериозният проблем“, категорично заяви Димов. Другият му приоритет е качеството на водата, с която за момента България може да се похвали.
„Това са двете неща, които са пряко свързани със здравето на хората“, заяви министърът.

Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе каза още, че няма проблеми в управлението: „Правителството и мнозинството е стабилно и вотът на недоверие преди няколко дни показа това“.

Относно това дали си носи оставката в джоба, министърът заяви: „Аз съм поел определен ангажимент и ще го изпълнявам, докато имам доверие да го правя“.

Последвайте канала на

Десислава Станева
995 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.03.02 | 17:08

1
Подкрепен си само от него но не и от народа си нагло говедо. Най мазният най гнусният най подлият и най нелицеприятният министър. Нищо на става от това леке
Бог

2018.03.02 | 17:08

3
Забавям, НО не забравям.

2018.03.02 | 17:08

2
Що то пък от кой става нещо в това правителство.

Добави коментар

Водещи новини