ДПС внася допълнителни промени в Закона за прозрачност на медиите

  • 11 юли 2018 12:24

  • 1234
  • 0
ДПС внася допълнителни промени в Закона за прозрачност на медиите
© Novini.bg (архив)

Парламентарната ни група внася допълнителни промени в Закона за задължителното депозиране на печатните и други издания. Също така предлагаме Министерство на културата да налага санкции в случаите на отказ на деклариране на собствеността на медиите.

Това каза на брифинг в кулоарите на парламента депутатът от ДПС Велислава Кръстева. "Народните представители Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, Хамид Хамид, Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на и аз се възползвахме от правото си да внесем допълнения към предложените от нас промени в Закона за задължителното депозиране на печатни и други издания. С тях ще се опитаме да отговорим на най-ярките ни критици, които визират пропуските в първоначално внесения законопроект. С тези предложения ние сме вменили на Министерство на културата задължението и правото да налага санкции в случаи на неизпълнение на закона по отношение на декларирането на собствеността“, разкри тя.

Колегата и Хамид Хамид добави, че от партията предлагат санкции от 20 хил. до 30 хил. лв. ако не бъдат декларирани обстоятелствата по собствеността на медиите. "Текстовете не третират журналисти, затова не приемам в публичното пространство да се въртят отворени писма, че законът е насочен срещу журналисти и че посяга на свободата на словото. Не приемам такива обвинения, защото законът касае деклариране на обстоятелства от собственици на медии. Важен въпросът кой се опитва да измести темата към журналистите и свободата на словото и кой собственик на медии кара журналистите да пишат писма. Кой има интерес да остане в сивата икономика и в сивото пространство. Кои собственици на медии желаят темата да бъде изнесена към свободата на словото. Със сигурност това не са депутатите от ДПС", категоричен беше той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1234 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини