Четирима общински съветници от ДПС във Велинград подадоха оставки

  • 10 юли 2018 14:28

  • 2066
  • 1
Четирима общински съветници от ДПС във Велинград подадоха оставки
© Novini.bg

Четирима общински съветници от Движението за права и свободи /ДПС/ във Велинград подадоха оставки. Сред тях е и председателят на Общинския съвет Бельо Мандраджиев.

В подадените заявления за прекратяване на общинските си пълномощия, съветниците не са посочили мотив. Заявленията са подадени в Общинската избирателна комисия /ОИК/ във Велинград, която трябва да се произнесе, съобщава БНР.

Предполага се, че оставките са подадени под натиска на Движението за права и свободи. В края на миналия месец партията остро осъди поведението на своите общински съветници, които гласуваха за изграждането на паметна плоча на ген. Атанас Семерджиев, въпреки че името му е свързано с Възродителния процес, като началник на генералния щаб на армията. Тогава ДПС заяви, че подобно поведение е недопустимо. Срещу това решение възразиха и от партия "Демократична България" и заведоха иск за отмяна на решението в Административения съд в Пазарджик.

От администрацията във Велинград съобщиха, че до произнасянето на ОИК Бельо Мандраджиев остава председател на Общинския съвет. Самият той не бе открит за коментар.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2066 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.07.10 | 15:03

1
Интересно е натиска на ДПС ,след като те самите бяха най-дейни активисти във възродителния процес, асега ни лук ял ни лук мирисал.Как може да имаш доверие в тези мошеници

Добави коментар

Водещи новини