Парламентът гласува Закона за прозрачност в медиите

  • 04 юли 2018 10:40

  • 2245
  • 0
Парламентът гласува Закона за прозрачност в медиите
©

Парламентът гласува Закона за задължителното депозиране на печатни и други издания.

С това депутатите приеха на първо четене предложенията на ДПС за разкриване на информация за действителните собственици и за начините на финансиране.

„За“ промените гласуваха 92 народни представители. Против предложенията бяха 12 депутати.

„Въздържал се“ посочиха 28 души.

Вносители на промените са депутатите Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на, Хамид Хамид и Велислава Кръстева от парламентарната група на ДПС.

“Законопроектът е добре написан, но въпреки това аз няма да го подкрепя”, обяви депутатът от БСП Антон Кутев по време на дебатите.

Според Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на законопроектът има ясна цел и тя по никакъв начин не кореспондира със защита на интересите на когото и да било.

"Дълбоко съм уверен, че хората трябва да бъдат информирани за действителните собственици на медиите”, коментира шефът на Комисията по култура в парламента Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко.

Патриотите обясниха, че подкрепят текста.

"Не ни интересува кой го е внесъл, защото текстът е добър. Ние даже искаме да добавим точка, която да задължи да си обявяват реалните доходи”, посочи на свой ред Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2245 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини