Ли Къцян обясни как Китай може да се възползва от България (обновена+видео)

  • 07 юли 2018 11:06

  • 5286
  • 2
 Ли Къцян обясни как Китай може да се възползва от България (обновена+видео)
©

„Ако Европа бъде ослабена, това ще бъде лоша новина за Китай. Нашата страна насърчава колективното финансиране на проекти и се надява да предложи конкурентни проекти при равни стартови условия, съобразно с европейските изисквания“. Това заяви по време на Седмата среща на върха "16+1" председателят на Държавния съвет на Китай Ли Къцян.

Той подчерта, че вратата на “16+1” е отворена и за държави от ЕС и допълни, че китайската страна може да се възползва от българския опит и българските селскостопански продукти и да предложи свои индустриални продукти в страните от ЦИЕ. Ли Къцян акцентира, че за Китай е изключително важно отварянето на пазара в региона и ще работи за намаляването на митата за внос, за да се насърчи глобалната търговия.

В първите 5 месеца на тази година търговията между Китай и страните от Централна и Източна Европа се увеличи с 24,5%, съобщи Ли Къцян.

Китайският премиер обърна внимание, че ежегодното провеждане на бизнес форума между страните от Централна и Източна Европа и Китай предхожда с 1 година срещата на правителствените ръководители на държавите. „Срещите на ръководителите на правителствата дадоха по-силна платформа за по-добри бизнес отношения между двете страни“, заяви Ли Къцян. „Радваме се на тласъка, на бързото развитие и по-високата скорост на развитие, отколкото в сравнение със сътрудничеството с някои други страни“, отбеляза още той, като посочи, че се наблюдава съществено увеличение на китайски туристи в страните от Централна и Източна Европа.

„Вярвам, че всички това показва, че имаме пространство и възможност за допълнително сътрудничество и икономически взаимоотношения и човешки взаимоотношения“, каза още китайският премиер и добави: "Отварянето на пазара е ключово за развитието на китайската икономика и ще бъдем отворени към света в отношенията към чуждите инвеститори и чуждите продукти, които отговарят на нуждите на китайските потребители. Ние ще бъдем още по-отворени за тяхното приветстване в китайския пазар, ще намаляваме митата за внос".

Последвайте канала на

Десислава Станева
5286 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.07.07 | 13:44

2
Просто Китайците още не знаят с какви мафиоти от Герб се забъркват иначе ако знаеха нямаше даже и да прелетят над България.
Sitalk

2018.07.07 | 12:13

1
ослабена...

Добави коментар

Водещи новини