Антонио Таяни към Борисов: България успя

  • 03 юли 2018 10:30

  • 1124
  • 0
Антонио Таяни към Борисов: България успя
©

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г разговаря с председателя на Европейския парламент Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент преди да представи резултатите от работата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз в пленарната зала в Страсбург.

“Приоритетите, които заложи Българското председателство, успяха”, каза председателят на ЕП. Той благодари за доброто сътрудничество по време на председателството.  “Работихме много успешно лично с теб, твоя екип и министрите”, подчерта Таяни пред премиера Борисов.

“Обещахме в началото на нашето Председателство и това направихме - търсихме консенсус между държавите и институциите, дори и когато имаше големи противоречия”, каза министър-председателят. Той изрази увереност, че темата за развитието на страните от Западните Балкани ще остане сред приоритетните политики на ЕП. “Нашите успехи са и ваши, защото ако не работихме заедно, никога нямаше да се случат“, подчерта премиерът. Той акцентира върху важността на проектите за инфраструктурна, транспортна и дигитална свързаност, посочвайки че това ще бъде гарант за сигурността и мира в региона, включително и по темата с миграцията.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1124 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини