Таяни предлага 10 млрд. евро за европейски инвестиции в Западните Балкани (видео)

  • 17 май 2018 12:57

  • 4128
  • 4
Таяни предлага 10 млрд. евро за европейски инвестиции в Западните Балкани (видео)
©

"Македония и Албания ще трябва да положат доста усилия за присъединяване към ЕС", каза на пресконференция в НДК председателят на Европейския парламент Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент.

„С Македония вече са отворени преговорите, но също така трябва да кажа, че това е валидно и за Сърбия, и за Черна гора“, заяви Таяни.

Попитан какво е мнението му за свободата на медиите в Черна гора, той отговори, че е бил на посещение там, преди 7-8 месеца и смята, че работят, за да вървят в правилната посока. „Трябва да затвърдим свободата на медиите. Казвал съм го и на Словакия след случая с убийството на разследващия журналист там. Аз самият съм журналист и свободата на медиите е нещо изключително важно навсякъде“, допълни той. Според него обаче трябва и в реални измерения да има свобода на медиите. „За най-скорошния случай в Черна гора е важно да изпратим силно послание, че свободата на медиите е едно от най-важните неща в диалога ни“, каза още Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент.

Председателят на ЕП Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент е предложил на срещата ЕС - Западни Балкани в София пакет от 10 милиарда евро за европейски инвестиции в региона - инфраструктура и дигитална мрежа.

Десислава Станева
4128 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини