Ципрас: България и Румъния имат нашата подкрепа за Шенген

  • 04 юли 2018 21:40

  • 2438
  • 2
Ципрас: България и Румъния имат нашата подкрепа за Шенген
© Novini.bg

През тази последна година никой не би очаквал, че толкова много неща ще се променят на Балканите. Открива се един общ начин на мисъл и сили, като допринесем за регионално сътрудничество.  Това заяви на пресконференция министър-председателят на Гърция Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли след края на четвъртия Съвет за сътрудничество на високо равнище между премиерите на България, Гърция и Румъния и президента на Сърбия.

"През 2014 Юнкер заяви, че няма да има възможност за разширяване на ЕС. Тогава Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се придвижи процедурата на Берлин, която разглеждаше отношенията на Западните Балкани, но и изключвайки ги от диалога за разширение. 2017 бе трудна година за региона", каза още той, предаде репортер на Novini.bg.

"През последната година по наша инициатива има промяна на курса на отрицателните събития на Балканите. През тази година имахме подписването на договора между България и Македония, и успешно българско председателство Това беше Балканско европредседателство. Благодаря на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за това. Идеята за Западните Балкани се открои, преди година това беше неминуемо. Дава се една нова перспектива", допълни Ципрас.  

"Всички имаме чувството, че Сърбия е член на нашето европейско семейство, нещо което много скоро ще стане. България и Румъния имат нашата подкрепа за Шенген. И двете страни са изпълнили критериите си. Имахме разговори и за сесията 16 +1, която ще се състои в София. Разговаряхме за австрийското председателство и следващото румънско. Имахме разговори и за миграцията", завърши Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли

Радина Лазарова
2438 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.07.05 | 18:44

2
Kakvo ga vi napraviat v evropa??? Nai mrasnoto i kradlivoto bylgarsko pleme
Полковника

2018.07.04 | 22:38

1
само като са назор се сещат за подкрепа, ама насъскаха кучетата, само шума на парите ще ви спасят

Добави коментар

Водещи новини