Валентин Радев: До края на Европредседателството ни нямаше нито един инцидент (видео)

  • 29 юни 2018 13:56

  • 2605
  • 6
Валентин Радев: До края на Европредседателството ни нямаше нито един инцидент (видео)
© Novini.bg

Почти по всички приоритети по време на Българското председателство на Съвета на ЕС имахме успехи. По време на шестте месеца по време на председателството затворихме три законодателни предложения, които дадохме за приемане в Европейския парламент. Остава те да бъдат публикувани и изпълнявани. Направихме още три стъпки, свързани с общата позиция на Съвета за обща европейска система за убежище. Предложихме наши идеи. Всичко това  беше прието като много добра база за обсъждане от нашите партньори. Остана австрийците по време на тяхното председателство да внесат още три предложения, свързани със Шенген. Това каза вътрешният министър Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 по време на пресконференция, предаде репортер на Novini.bg.

"ЕС прие европейския регламент за миграцията, системата за предоставяне на убежище. Значителен принос имаме и в по-ефективният контрол по охрана на външните граници, изявлението за сътрудничеството с Турция, сътрудничество със Западните Балкани", изброи част от постигнатото Радев.

"Ние свършихм нещо, което е полезно и за Европа и за света", категоричен бе вътрешният министър.

Той не пропусна да коментира и днесшният вот на недоверие към правителството по тема "Сигурност". " Резултатът от вота на недоверие беше очакван, но поне по време на дебатите да ни бяха посочили кривиците. Искам да припомня, че голяма част от капацитета на МВР беше зает с опасзването на сигурността на европейските гости. До края на председателството нямаме нито един инцидент. Това се случи след огромното усилие, което направи полицията и трябва да се изтъкне", каза Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018.

„Считам, че се справяме сравнително добре“, каза той по отношение на работата на вътрешното министерство.

За много от нещата не се хвалим, получаваме благодарствени писма от редица европейски партньори, стана ясно от думите му.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2605 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2018.06.29 | 18:48

6
ТОЗИ ЧЛЕН НА ШАЙКАТА ИЛИ Е НЕНОРМАЛЕН ИЛИ НАС НИ ИМА ЗА НЕНОРМАЛНИ.

2018.06.29 | 17:01

5
Само дето пандизчиите търтиха да бягат от затворите, убийста в София, Варна, Търговище, Нови Искър, заловени или няма или са невинни. На кого ги приказваш тия, мутренски духач, като от Брюксел бият тревога, че Бълагрия е опасна.

2018.06.29 | 16:37

4
САМО НЯКОЛКО ИЗБЯГАЛИ ЗАТВОРНИЦИ,НЯКОЛКО НАМЕРЕНИ ТРУПА,СТРЕЛБА НА УЛИЦАТА.ИНАЧЕ ВСИЧКО МУ Е НАРЕД.И ТОЧНО ЗАТОВА ГОСПОДАРИТЕ МУ ДАДОХА ЗЛАТЕН СКУНКС.
боби

2018.06.29 | 16:10

3
На този мозъка съвсем се е чалдисал!! Всичко е Окей, няма престъпност, няма инциденти, няма бягства на затворници, убийства показни и т.н. и т.н. Низост и простащина в едно! Явно си заслужаваме такива идиоти!
То

2018.06.29 | 15:55

2
Вярно двама трима избегнали затворници няколко убийства иначе всичко е точно

2018.06.29 | 15:25

1
този е невменяем

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини