Валентин Радев: Перата не е тежко ранен и без опасност за живота (снимки+видео)

  • 27 юни 2018 09:08

  • 4717
  • 3
Валентин Радев: Перата не е тежко ранен и без опасност за живота (снимки+видео)
© БНТ

Перата не е тежко ранен и без опасност за живота. Има пропуск за избягалия арестант от Пловдив. Вината ще поеме този, който е допуснал грешката, както и шефа на управлението. Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 в сутрешния блок на БНТ.

"Гледам тенденциите, а не единичните случаи като бягствата от затвора. Стъпка ни трябваше още да хванем Пелов. Опитвали сме да сме открити пред медиите, без да казваме неща, които ще помогнат на избягалите. Благодаря на хората, които подават сигнали за избягалите затворници. Има доверие в полицията и сигналите са много, проверяваме всеки", каза още той. 

"Има кой да осъди тези, които нападнаха полицаи в Ботевград. Не може да отидат 2-3 полицаи срещу 50. Обществото е възмутено от нападението на полицаи в Ботевград. Те бяха замеряни с велосипеди", допълни Радев. 

"Вчера нямаше дебат, аз присъствах. Никой не искаше да говори от опозицията. Не си изчерпаха времето, имахме сценарий, в който решихме да изчакаме те да си изкажат всички аргументи", разкри вътрешният министър за вчерашния вот на недоверие. 

"Кражбите и грабежите намаляват спрямо предишните години. Хората го усещат. През всички села, които минахме нямаше един кмет, който да каже, че не е доволен от полицаите. На тези срещи присъстваха и прокурори и хора от народа, така че не може да излъжа", коментира министърът. 

"Увеличихме заплатите на полицаите, но им казах, че искам и резултати. Бъдещите служители трябва да знаят, че има добра подготовка и развитие на кариерата. Сега кандидатите за полицаи са достатъчно, но трябва да изберем добрите физически момчета и момичета. Няма как с тежък астигматизъм или проблеми да вземем някой за бъдещ орган на реда", завърши Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018.

 

 

 

(Снимка: БНТ)

Последвайте канала на

Радина Лазарова
4717 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
заплес

2018.06.27 | 10:42

3
Аз пък виждам "невероятната полза" от задължителните дневни светлини на графиката за ПТП.
Българ

2018.06.27 | 10:32

2
Даже от тия смешни графики се вижда неефективността на МВР, ОСТАВКА!!!
1

2018.06.27 | 09:23

1
Чак министър ли изкопахте да се изказва за този боклук!!! В МВР по- важна работа нямат ли?

Добави коментар

Водещи новини