Концерт на открито ще отбележи края на Българското председателство на Съвета на ЕС

  • 29 юни 2018 10:09

  • 1981
  • 1
Концерт на открито ще отбележи края на Българското председателство на Съвета на ЕС
© Булфото (Архив)

На 1 юли, когато Австрия вече ще е поела Председателството на Съвета на ЕС, София изпраща символично послание да бъде продължен един от основните приоритети на Българското председателство - европейската интеграция на Западните Балкани. Това ще се случи с концерт под надслов „Музиката на Западните Балкани”. Събитието ще се проведе в парка зад НДК – новата открита сцена на Двореца от 19.00 ч. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.

Достъпът до него е безплатен, а музиката ще бъде в изпълнение на формацията Western Balkan Band BG, създадена от емблематичния музикант Теодосий Спасов. Преди нея на сцената ще се качат музикантите от Спектрум и 4th Edition. 

Идеята на формацията Western Balkan Band BG е да обедини музиканти от страните от Западните Балкани, които чрез невероятната си музика в стил етно джаз да представят общите корени на своята история и култура и уникалното звучене на балканските ритми, наситени с живот, с несравнима емоция и спонтанност. 

Във формацията се включват музиканти от държавите от Западните Балкани - Васил Хаджиманов, клавиши /Сърбия/, Амар Чешляр, барабани /Босна и Херцеговина/, Йелена Йовович, вокал /Черна гора/, Дритан Хекурани, бас китара /Албания/ и Сашо Гигов – Гиш, перкусии /Македония/. 

Изключителният професионализъм и богат сценичен опит на музикантите, както и техният уникален подход на смесване на ритми и мелодии от традиционния балкански фолклор със западен, модерен музикален стил, гарантира едно незабравимо изживяване. Музиката им е възпламеняваща експлозия от импровизаторски умения, балкански фолклор, рок, джаз и фюжън. Тяхното изкуство няма граници, така както истинското приятелство остава за цял живот. 

Организатори на събитието са Министерство на културата и Министерство на Българското председателство на Съвета на ЕС със съдействието на НДК. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1981 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Цецо пъпеша

2018.06.30 | 06:12

1
а Веско МАРИНОВпотника ?

Добави коментар

Водещи новини