Теменужка Петкова: Важен е политическият консенсус за АЕЦ "Белене" (видео)

  • 07 юни 2018 12:38

  • 2218
  • 1
Теменужка Петкова: Важен е политическият консенсус за АЕЦ "Белене" (видео)
© parliament.bg

Има консенсус по един основен въпрос – че всички заедно имаме желание да търсим консенсус по един толкова важен въпрос. Това каза от парламентарната трибуна министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по по време на дебата за АЕЦ "Белене".

Считам, че на практика няма разлика в решенията, които се предлагат, добави тя.

Нека да не изместваме темата. Това дали аз се ползвам с доверието на парламента е повече от ясно. В случая важен е политическият консенсус, и то широк консенсус който да гарантира устойчивост на едно такова решение, каза Петкова.

Днес не сме в хипотезата необходима ли е на България нова ядрена мощност. Това е решено отдавна, заяви енергийният министър.

Ситуацията от 2012 г. и днес е коренно различна. Тогава нямаше яснота за структурата на проекта, нямаше яснота с това как ще приключи арбитражът, политиката на ЕС в областта на енергетиката беше коренно различна. Друг основен фактор е наличието на сериозен инвеститориски интерес. Никой няма интерес да се връшщаме назад, трябва да гледаме напред, за да бъдат използвани трите млрд. лева на българския данъкоплатец за това, за което са предназначени, каза още Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2218 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2018.06.07 | 22:03

1
Българският народ не иска ядрени централи. До всички комунисти и до Таварищ Пут.кин: Фак офф! Лъжливи мърши от ГЕРБ: Фак офф!

Добави коментар

Водещи новини