Теменужка Петкова ще открие модернизирания транзитен газопровод за Турция

  • 27 юни 2018 07:22

  • 2167
  • 1
 Теменужка Петкова ще открие модернизирания транзитен газопровод за Турция
© Булфото (архив)

Министър Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по ще открие модернизирания транзитен газопровод за Турция. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката.

„Булгартрансгаз“ ЕАД ще въведе в експлоатация разширението на транзитния газопровод за Турция (лупинг). Изграждането на двадесеткилометровата газопроводна отсечка от компресорна станция Лозенец до Недялско се реализира с цел повишаване на сигурността и капацитетните възможности на съществуващата транзитна газопреносна мрежа на "Булгартрансгаз".

Дейностите са част от проекта за рехабилитация, модернизация и разширение на съществуващата газопреносна система, определен за проект от общ интерес от Европейската комисия. 

Обектът ще бъде открит от 14.30 часа днес. На събитието ще присъстват министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по, изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ ЕАД Владимир Малинов, представители на изпълнителя „Главболгарстрой“ ЕАД и други.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2167 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
? триете коментарите

2018.06.27 | 07:34

1
свиня

Добави коментар

Водещи новини