Жельо Бойчев: ГЕРБ връзват ръцете на Министерски съвет в преговорния процес за АЕЦ "Белене" (видео)

  • 07 юни 2018 10:12

  • 2271
  • 2
 Жельо Бойчев: ГЕРБ връзват ръцете на Министерски съвет в преговорния процес за АЕЦ "Белене" (видео)
© Пресцентър БСП (архив)

С проекторешението на ГЕРБ се изразява недоверие към министъра на енергетиката. "Връзват се ръцете" на Министерски съвет в преговорния процес. Това каза зам.-председателят на ПГ на БСП Жельо Бойчев в дебатите по проекторешенията за АЕЦ "Белене".

Това е липса на доверие към правителството. Преговорите няма да ги водя аз или Таско Ерменков, а правителството. На него ли нямате доверие? Поставяте пред невъзможност проектът да бъде реализиран, обърна се социалистът към ПГ на ГЕРБ.

Да не се отмени решението на Народното събрание през от март 2012 година за АЕЦ "Белене" е лицемерие, добави той.

Проекторешението ни за АЕЦ "Белене" е на базата на внесения от министъра на енергетиката доклад. Няма как да се съглася с твърдението на БСП, че едва ли не парламентът и мнозинството нямат доверие в собствените си министри. Допълнили сме само какво ще рече на пазарен принцип. Историческият прочит на проекта ни провокира да бъдем максимално внимателни, каза депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

Правилно е Министерски съвет и министърът на енергетиката да търсят политическа подкрепа, за да може реализирането на проекта да бъде изключително прозрачно. Точно поради лошата му слава и история и защото сме стигнали дотук, заяви още Ненков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2271 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2018.06.07 | 21:49

2
Смрадлив комунистически пор.
Ясно

2018.06.07 | 10:47

1
ЦРУ пак са притиснали цецко и герб. Ще провалят абсолютно всичко полезно за България.

Добави коментар

Водещи новини