Депутатите гласуват искането за оставка на Емил Христов

  • 30 април 2018 20:43

  • 2410
  • 1
Депутатите гласуват искането за оставка на Емил Христов
© Булфото

Депутатите ще обсъдят проекторешение за предсрочно освобождаване на заместник-председателя на Народното събрание Емил Христов, предвижда проектопрограмата на парламента за тази седмица.

В сряда е първото заседание за месеца и съгласно парламентарния правилник групите могат да предлагат точки, които се включват в дневния ред без гласуване. От ПГ на "БСП за България" е постъпило предложение депутатите да обсъдят на първо четене Законопроект за възрастните хора, а от ПГ "Обединени патриоти" - изменения в Наказателния кодекс.

В проектопрограмата е проекторешение за попълване на състава на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред на Народното събрание, както и първото четене на промени в Закона за Държавна агенция "Национална сигурност" и в Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси.

Предвижда се като първа точка за четвъртък депутатите да обсъдят на първо четене изменения в Закона за съдебната власт.

В проекта за дневен ред е още първото четене на промени в Закона за "Държавен вестник" и предложението на БСП за промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, свързани с депутатските заплати и отпуски.

В проектопрограмата е и Отчетът за дейността на Съвета за електронни медии за периода 1 януари - 31 декември 2017 г.

В петък е предвиден редовен парламентарен контрол.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2410 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
CNN -Fake News

2018.05.03 | 07:38

1
Mihluzi

Добави коментар

Водещи новини