МВнР за Лозанския договор: Дискусия за граници не е от полза за стабилността в региона

  • 08 декември 2017 13:44

  • 7800
  • 3
МВнР за Лозанския договор: Дискусия за граници не е от полза за стабилността в региона
©

Във връзка с възобновяването на въпроса за ревизия на Лозанския договор от 1923 г. МВнР изразява следната позиция: Република България винаги се е придържала към принципите на международното право, Устава на ООН и принципите на Заключителния акт от Хелзинки от 1975 г.

Всяка ревизия на международни договори може да се извършава само по взаимно съгласие между страните в съответствие с международноправните норми.

Надяваме се, че нашите съседи ще продължат по пътя на диалога, основан на европейските ценности и принципи в интерес на мира и сигурността в региона, което бе обсъдено днес на среща с посланика на Република Турция в МВнР.

България смята, че дискусия по мирни договори и съществуващи граници не е от полза за международната общност и стабилността в региона.

Това се казва в официална позиция на външно министерство относно искането на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за ревизия на Лозанския договор.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7800 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.12.08 | 17:25

1
МВнР все едно нищо не казва .Това не е адекватна позиция.За Турция Ердо и България Бойко не важат международните правни норми .Първо дискусийче ,потупване на рамо ,поклонение пред нозете на Ердо и накрая .....ревизия ела че ми трябваш

2017.12.08 | 17:25

3
значи турция е като израел, само че много по-силна защото пред нозете на нетаняху никой не се покланя

2017.12.08 | 17:25

2
Е как никой? Най-великият се кланя, Тръмп. Не четеш ли новините?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини