Правителството се събира утре. Министрите ще гласуват проекта за държавен бюджет за 2018 година

  • 29 октомври 2017 08:51

  • 2651
  • 0
Правителството се събира утре. Министрите ще гласуват проекта за държавен бюджет за 2018 година
© novini.bg

Редовното правителствено заседание ще бъде утре, понеделник, а не както обикновено в сряда, съобщи пресслужбата на кабинета. На него като първа точка правителството ще гласува проект на Закон за държавния бюджет на България за 2018 г.

Правителството ще разгледа проект на Решение за одобряване на промени на Закона за безопасно използване на ядрената енергия.

Министрите ще гласуват и проект на Постановление за изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане.

Правителството ще определи и броя на командированите служители на институции на Европейския съвет, които да подпомагат провеждането на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.

На заседанието ще бъде разгледан и проект за решение за приемане на Национален план за противодействие на тероризма.
Очаква се кабинетът да одобри и проект на Решение за приемане на дългосрочна инвестиционна политика за гарантиране устойчивост на държавната пенсионна система и на средносрочна стратегия за инвестиране на средствата на Държавния фонд за гарантиране устойчивост на държавната пенсионна система за периода 2018-2020 г.

Министерски съвет ще разгледа и проект на Решение за създаване на консултативен съвет по контрол и одит в публичния сектор.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2651 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини