Карадайъ: Това ще бъде труден мандат за ГЕРБ. По-лошо е, че това ще бъде труден момент за всички бъл

  • 04 май 2017 12:03

  • 24317
  • 4
Карадайъ: Това ще бъде труден мандат за ГЕРБ. По-лошо е, че това ще бъде труден момент за всички бъл
©

От ДПС ще гласуваме "против" кабинета "Борисов" 3.

Това каза от парламентарната трибуна председателят на ДПС Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, по време на дебатите около клетвата на кабинета "Борисов" 3. "Следвайки целите на демокрацията трябва да се фокусираме в европейските проблеми, защото ще сме председатели на ЕС. Българските граждани очакват справяне с бедноста и демографската криза. Може ли правителството да реши тези проблеми? По-скоро не. ГЕРБ отново избра коалиция от националистически формациии, незнайно защо нарекли се патриотични. Между нациоанлисти и патриоти има огромна разлика. В момента виждаме един лицемерен национализъм, защото тези хора се отказаха от обещанията пред избирателите си. Ярък пример за цинизъм е да направиш вицепремиер един националистически лидер", обяви той.

"ГЕРБ носят отговорността за страната. Техните думи: Нардотът реши така, са несериозни. Те няма да могат да избягат от своята отговорност. Не е вярно, че европейските ни партньори са настоявали за този кабинет. Никъде в Европа не се допсукат националсити до властта. Програма за управление няма. Има общи фрази и неясни обещания. Те се писаха един месец и обществото се облъчваше, че нещо се прави", категоричен беше Карадайъ.

"ГЕРБ се коалираха, за да могат да размиват отговорността. това ерозира демокрацията. Рано или късно народът мъдро ще прецени и ще отсъди. Кой ще загуби? Най-голямата политическа сила - ГЕРБ. Трябва да изберем мъдрост и разбирателство, но това днес изглежда невъзможно. Това ще бъде труден мандат за ГЕРБ. Още по-лошо е, че това ще бъде труден момент за всички български граждани. Призоваваме за повече разум и отговорност. ДПС остро ще осъжда всяка проява на национализъм, липса на толерантност и национализъм. Да спасим България", завърши председателят на ДПС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
24317 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Дора

2017.05.05 | 05:57

4
МНОГО ГАДАТЕЛИ ,МНОГО НЕЩО И КОЙ ГО КАЗВА ДПС и БСП тези които 25г. нищо не направиха за хората в тази държава и не само за хората.Беобразие,какво щяло да им бъде на ГЕРБ ,без да го напомнят им е ясно че ще е трудно,в БГ кога е било лесно и защо се търси постоянно лесното след к
бъркоч

2017.05.05 | 05:56

3
В БЪЛГАРСКИЯ парламент и правителство не може да има БЪЛГАРСКИ националисти, но може да има тУРски националисти?!?! Няма думи за описание....

2017.05.04 | 20:17

2
Novi izbori naesen! Buntove, natisk ot Turcia i EC 6te prekratiat mandata na tazi banda o6te na 100nia den!
bivsh atakist

2017.05.04 | 18:02

1
bokovata zima ste byde dylga i gladna.zatiagaite kolanite.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини