Христо Иванов: Политиците се суетят около столовете, пренареждат масата

  • 29 ноември 2016 18:04

  • 4290
  • 3
Христо Иванов: Политиците се суетят около столовете, пренареждат масата
©

Големите играчи въпреки че искат да излъчат сигурност в настоящата ситуация, съвсем не изглеждат сигурни. На президентските избори имаше много мощен вот на недоверие към политическата система и основните играчи все още полагат усилия да осъзнаят какво се случи. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият министър на правосъдието Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

Според него който и двата сценария да влезем - нов или служебен кабинет, базовият факт е, че играчите имат нужда от време.

След днешния Консултативен съвет за национална сигурност не видях онази яснота, че българският народ гласува вот на недоверие на целия политически модел, по който се управлява страната. Този вот на недоверие е основната причина за политическата криза, която се очерта зад победата на ген. Радев. В момента виждаме едно суетене около банкетните столове с цел пренареждане на масата. Намираме се в безвремие, а безвремието ражда чудовища, подчерта Иванов.

По думите му с обвиненията срещу министри в оставка прокуратурата разиграва цирк, както и напомня на политиците за репресивната си мощ – "да не забравят кой държи най-голямата бухалка в банкетната зала". Прокуратурата вижда едни хора, които са останали без политически чадър, а да се използват те за демонстрация е много по-евтино. В това не виждам значимост на борбата с корупцията, виждам все същите опити на държавното обвинение да играе някаква параполитическа роля. Докато няма сериозен разговор за реформа на прокуратурата, няма да имаме борба с корупцията, а докато нямаме борба с корупцията, няма как да имаме и значимо икономическо развитие, каза още Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4290 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.11.30 | 08:44

1
Под маската на "демокрацията" в България е съхранена командно-административната държава, чрез стотиците "регулации" за граждани и фирми. За да виреят само такива, назначени от Партията и Луканов, и ДС "бизнесмени". За да се тормозят пред гишетата гражданите. Затова всички са против съдебната реформа. Затова всички дружно са против Радан Кънев... Затова е възможно и Борисов да командва като Тодор Живков.
:)

2016.11.30 | 09:23

3
Бойко Борисович е диктатор! Каква демокрация очаквате?

2016.11.30 | 09:23

2
VSITCHKI STE V EPOHATA NA JIVKOV

Добави коментар

Водещи новини