Зеленогорски: По-добре гълъб в ръката, отколкото орел в небето

  • 29 ноември 2016 19:44

  • 4138
  • 4
Зеленогорски: По-добре гълъб в ръката, отколкото орел в небето
©

В рамките на Реформаторския блок ще обсъдим ситуацията след днешния Консултативен съвет за национална сигурност. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ съпредседателят на Блока Найден Зеленогорски.

Становището ни е, че едни избори в края на март - началото на април са твърде притеснителни за България. Не виждам логиката в това да се хвърлиш в студената вода с неясен край относно бъдещето, заяви Зеленогорски. Той посочи, че ако ГЕРБ подкрепи създаването на правителство в рамките на този парламент, РБ ще обмисли възможността да участва в него.

След днешното заседание на КСНС има една позитивна стъпка напред, една възможност, която не бива да бъде отхвърляна с лека ръка – да се състави правителство в този парламент, което да продължи работата по приоритетите ни – реформа в съдебната власт, борба с корупцията, промените в Изборния кодекс, но не писани на коляно, а обмислени внимателно. На днешната дискусия голяма част от експертите се изказаха против драстични промени в избирателната система, подчерта депутатът от РБ.

Според Зеленогорски има много неща, които трябва да се свършат, а по думите му, при предсрочни избори държавата ще бъде хвърлена в една бездна от безвремие. Това би било едно доста рисково действие, категоричен е той.

Найден Зеленогорски очерта и условията, при които РБ би участвал в кабинет в рамките на това Народно събрание – консервативен бюджет, антикорупционно законодателство, съдебна реформа. Има още време, за да се продължи с реформите. Отсега знам какви ще бъдат проблемите между нас и ГЕРБ и между нас и Патриотичния фронт, но през изминалите 2 г. Винаги сме намирали златното сечение. Това, че решенията се вземат трудно и всеки отстоява своята позиция, не означава, че това е лошо. Политиката в Европа е политика на балансите, а не налагане на еднолични решения. Ако дойдат БСП и ДПС, ще ни върнат в изходна позиция. Бяха направени доста неща по отношение на реформите – по-добре да имаш гълъб в ръката, отколкото орел в небето, каза още съпредседателят на Реформаторския блок.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4138 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.11.30 | 10:30

4
златно сечение-мишмаш и тюрлю гювеч-

2016.11.30 | 08:18

3
Бах мама му! Зеленото ,как се вживява, и сънува с отворени очи!!!!
6

2016.11.29 | 21:02

2
Само олигофреените не побеляват - нали.

2016.11.29 | 21:01

1
Има още за крадене, нали?

Добави коментар

Водещи новини