Адмирал Манушев: Охраната на границите ни коства много, Европа трябва да помага

  • 15 септември 2016 08:22

  • 3519
  • 1
Адмирал Манушев: Охраната на границите ни коства много, Европа трябва да помага
©

Вчерашното посещение на унгарския премиер Виктор Орбан у нас беше сигнал, че Европа започна да мисли за общата охрана на границите на Европейския съюз. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от ГЕРБ и бивш командващ на Военноморските сили адмирал Пламен Манушев.

До момента се справяме сами, но това ни коства както много усилия от личния състав, така и много финансови средства от държавния бюджет. Ако Европа иска по-малко бежанци да стигат до западните държави, трябва да ни помагат. И се радвам, че това започва да се случва, посочи адмирал Манушев.

Армията участва в охраната на границата с толкова, колкото й поискат. Ако е необходимо, може да предостави и повече ресурс, но това струва скъпо и се пренасочват пари, които би трябвало да отидат за подготовка на военнослужещите, заяви депутатът от ГЕРБ.

Според него е необходима модернизация на Военноморските ни сили, както и строителството на нови кораби. Усилието е сериозно, но си струва – инвестицията е за 40-50 години напред. Не можем да си позволим пълно обновление, в Програма 2020 е записано, че можем да си позволим шест бойни кораба. Също там е записано, че морската ни отбрана се осъществява съвместно с партньорите ни, каза още адмирал Пламен Манушев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3519 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.09.15 | 19:23

1
Абе ,почвам да се замислям ,този или е тъп или много гладен !Нали тия които армията ни разбиха ,са пак тия от които за помощ се молим !Няма безплатно добро ,пари ще дадът само ако ни заробят !То вече ,златото ,моловете ,бензиностанциите са вече тяхни ,остава само земята и душите си да продадем ! Е ,не мислете работи се и в тая насока ,отначало едно летище ,някой полигон ,докато се осъзнаем ще сме вече роби !

Добави коментар

Водещи новини