Бойко Ноев: България трябва да затвори границите си

  • 15 септември 2016 07:29

  • 6042
  • 1
Бойко Ноев: България трябва да затвори границите си
©

Не само парите са условието за опазването на границите ни. Въпросът е в политическата воля и начина на опазване на границата. Това каза бившият министър на отбраната и бивш посланик на България в НАТО Бойко Ноев в ефира на БТВ в коментар колко сигурна страна е България

„Ние не трябва да чакаме Европа и нашите съюзници да ни помогнат, а сами да си помогнем. Хората се питат как 4000 афганистанци са заловени в столицата. По думите му досега границата ни са преминали нелегално около 13 000 души. Факт е, че десетки хиляди преминават през страната ни и ние трябва да я пазим по-добре“, разкри той.

„За мен МВР в момента е претоварено. Всички големи проблеми в обществото са паднали на него. МВР вече не може да се справи като структура и организация и затова армията трябва да се намеси активно в охраната по границата. Трябва да се каже на военните да покрият границата ни като на война“, подчерта Бойко Ноев.

Той допълни, че е хубаво да показваме на Орбан голямото усилие, което България полага, но трябва да се положат още усилия. „Очевидно е, че се задава буря. Имаме заплахата на Ердоган да пусне бежанците към Европа. Това би било обявяване на война. В същото време Ердоган е много зависим от Европа заради големия износ. България може да затвори границите си, но по-важното е как ще реагираме на тази заплаха. Така повече не може“, предупреди Ноев.

Правителството трябва да вземе принципно решение и да затвори границата. Сигурността на България не струва 160 млн. евро“, категоричен беше Ноев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6042 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.09.17 | 22:38

1
Ален Вега, защото така е разпоредила тАНТЕ Шмеркел на предателските български правителства! А на тантето, знаеш кой кравар е разпоредил. Въпросът е ние, като народ, защо не търсим отговорност от властите, на които им плащаме заплатите и не само???

Добави коментар

Водещи новини