Трайков: Ако не вземем адекватни решения в сегашната ситуация, навлизаме в мътни води

  • 02 декември 2011 21:04

  • 948
  • 0
Трайков: Ако не вземем адекватни решения в сегашната ситуация, навлизаме в мътни води
©

Намираме се в точка, при която, ако не се вземат адекватни решения, навлизаме в мътни води.

Това заяви в интервю за предаването на БНТ "Панорама" министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко.

В момента най-дефицитната стока в Европа е излъчването на стабилност и ние трябва да я продадем добре, допълни той.

Икономическият министър посочи, че основните ни търговски партньори са в ЕС, но засилваме сътрудничеството и със страни от Азия и Централна Америка. Според него, през тази година туризмът и селското стопанство в България са постигнали добри резултати.

Трайков заяви, че няма да се откаже от водената политика в областта на енергетиката, въпреки побоя над директора на АЕЦ "Козлодуй" Александър Николов и версиите, че той е пострадал заради предстоящи търгове за продажбата на ток на свободния пазар и за износ.

"Лоши инвеститори са такива, които не са си направили добре сметката и не спазват правилата. Ние търсим такива, които създават много нови работни места и нови пазари", каза още Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
948 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини