Трайков: Най-продуктивният начин да се продължи напред, е да се започне начисто

  • 18 май 2011 17:44

  • 985
  • 0
Трайков: Най-продуктивният начин да се продължи напред, е да се започне начисто
©

Понякога най-продуктивният начин да се продължи напред е да се започне "на чисто".

Така министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков коментира за БТА освобождаването на заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Марий Косев.

Според министъра нито преговорите за АЕЦ "Белене", нито новият Закон за възобновяемите енергийни източници са конкретна причина за освобождаването на заместника му.

По думите на Трайков през последната година Косев се е "раздавал" в работата си.

Запитан дали освобождаването на заместника му е свързано с преговорите за АЕЦ "Белене", министърът отрече. Определено мога да кажа, че няма нито една конкретна причина за тази кадрова промяна, каза министърът. В отговор той посочи, че мотив не е и напрежението, породено между бизнеса и правителството, заради новия закон за възобновяемите енергийни източници.

Когато става дума за важни решения и много пари, за спешни срокове, винаги може да се даде приоритет на нещо и да се обърне по-малко внимание на друго, натрупва се напрежение, създават се конфликти, коментира още министърът.

Трайков заяви, че е знаел за освобождаването на Косев и отдавна е търсел начин да привлече Делян Добрев в екипа си, тъй като е един от най-качествените народни представители в това Народно събрание. Добрев е и здравомислещ, експертен и с достатъчно силно чувство за личен интегритет и собствено достойнство и съм сигурен, че ще навлезе бързо в темите, каза Трайков.

Това са хората, които ни трябват, за да завършим тази толкова отговорна работа, допълни той. Винаги Косев е разглеждал своето участие във властта като експертно, докато господин Добрев е фигура, която е много ангажирана и с политическата сила, която го е излъчила, отбеляза министърът и оцени това като допълнителен "плюс".

По думите му започва да се мисли в посока на привличането на още един заместник-министър, за да се преразпределят ресорите.

Последвайте канала на

985 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини