Трайчо Трайков: Признак на сила е да се правят промени

  • 19 май 2011 10:15

  • 1779
  • 0
Трайчо Трайков: Признак на сила е да се правят промени
©

"Знаете, че енергетиката е област, в която постоянно има тежки теми и въпроси за решаване, каза в интервю за Дарик радио министърът на икономиката Трайчо Трайков

"Марий Косев за тази една година положи много усилия, постигна резултати. Позицията, която защитаваше, в темите, в които участваше, беше в съгласие с националния интерес. Понякога обаче всички правим грешки и обстоятелствата се нареждат така, че да върви още по-добре работата.

"С Делян Добрев от известно време обсъждаме варианта той да се присъедини към екипа на министерството. Той е един от членовете на парламентарната комисия по енергетика и икономика, с когото работим най-добре и смятам, че неговото присъединяване ще бъде за добро. Надявам се бързо да навлезе в темите, да се интегрира в екипа и да оправдае доверието, което му давам аз и е подкрепено от парламентарната група и премиера".

Не можело обаче да се говори за натиск. "В България може само един човек да назначава и освобождава министри и зам.-министри, и това е премиерът", припомни икономическият министър.

На въпрос дали ще предложи друг пост на Марий Косев, след като е доволен от работата му, Трайков отговаря:

"Той притежава високи морални и експертни качества, макар и понякога наистина да имаше проблеми с балансирането и менажирането на всички тези толкова различни теми, затова се надявам, че Марий Косев ще се съгласи и в бъдеще да работи с нас под някаква форма".

За останалите кадрови промени Трайков коментира, че когато се е налагало да се работи по общи теми с Александър Цветков, винаги са били в колегиални отношения.

Министърът е категоричен, че криза в ГЕРБ заради толкова промени в един ден няма.

"Абсолютно невярно ще е да се говори за криза, защото е признак на сила за една организация да намира решения, когато по някакъв начин стигне до кръстопът и се правят промени, така че работата да продължи да се върши, тогава за криза не може да се говори", отбеляза той.

Последвайте канала на

1779 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини