Парламентарната група на БДЦ все пак няма да се разпадне (видео)

  • 08 юни 2016 09:29

  • 1305
  • 0
Парламентарната група на БДЦ все пак няма да се разпадне (видео)
© novini.bg

Парламентарната група на "Български демократичен център" (БДЦ) няма да се разпадне и ще се преименува в "Български демократичен център - Народен съюз" по имената на двете партии, които влизат в нея.

Това съобщи председателят на Народното събрание, предаде репортер на novini.bg.

Петимата депутати от Парламентарната група "Български демократичен център" /БДЦ/ - Румен Йончев, Светлин Танчев, Борислав Иглев, Георги Ковачев и Явор Хайтов, които в петък /3 юни/ подадоха заявления за напускане на групата, са изпратили на 7 юни писма, с които уведомяват, че оттеглят заявленията си за напускане.

С писмо от 7 юни Цачева е уведомена и за промени в името на Парламентарната група, която вече ще се казва "Български демократичен център-Народен съюз". Променено е и ръководството на групата, като се освобождава съпредседателят Светлин Танчев и на негово място се избира Румен Йончев.

Румен Йончев заяви, че след като въпросът с името на групата е решен, те нямат проблем да напускат ПГ. „С новото наименование става ясно, че тази група е съставена от две партии. За мен е важно „Народен съюз“ да бъде представена в парламента, не са важни постовете“, заяви той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1305 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини