Румен Йончев: Не подкрепихме ветото, защото искаме още промени в ИК

  • 19 май 2016 08:45

  • 906
  • 0
Румен Йончев: Не подкрепихме ветото, защото искаме още промени в ИК
© Булфото (архив)

Ние не подкрепихме ветото на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, понеже смятаме, че има и други проблеми в Изборния кодекс (ИК) освен този с гласуването в чужбина, въпреки че сме против кодекса, каза председателят на "Народен съюз" Румен Йончев по БНТ.

Гостът в студиото обясни, че са отнети и правата на хората от българските села. "Чрез този ИК ограничихме голяма част от българските села, минимум 400 човека трябва да има в едно село, за да си изберат кмет сами, преди минимумът беше 100 човека", поясни депутатът.

Йончев обясни, че ако "Народен съюз" бе подкрепил ветото на президента, щеше да има промяна само в частта с изборите в чужбина. „Определени текстове трябва да се променят, ще търсим колкото се може повече подкрепа от парламентарните групи, за да стане бързо. Например ние предлагаме и кандидат-президентската кампания да е между 45-60 дни. Смятаме, че един месец е малко време, за да може кандидат-президентската двойката да е пълноценно избрана“, каза още той.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
906 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини