Д-р Красимира Ковачка: Никой от БДЦ не се е облагодетелствал по някакъв начин от властта

  • 03 юни 2016 17:30

  • 3691
  • 0
Д-р Красимира Ковачка: Никой от БДЦ не се е облагодетелствал по някакъв начин от властта
©

Въпреки събитията от днес с колегите работим добре. В последните 5-6 месеца в ПГ на БДЦ се преразпределят квоти, за да има баланс. Това не е променило отношението ни в групата. Това каза д-р Красимира Ковачка, председател на ПГ на БДЦ в предаването "Лице в лице" по БТВ.

„Сближаването на позициите на Народен съюз с АБВ нямат връзка със събитията днес. Това е случайно съвпадение във времето“, посочи тя.

„Във връзка с промените, които настъпиха днес парламентарната група на БДЦ искаме да изразим позицията на 8-те народни представители на политическа партия БДЦ. Първо искам да кажа, че винаги ПП БДЦ е била за запазването на баланса в групата и за работата на групата ефективно и така както би трябвало по правилника на групата и правилника на НС“, обясни Красимира Ковачка.

Тя поясни, че в продължение на няколко месеца са се опитвали да създадат баланс, тъй като колегите им от Народен съюз, към които е имало позитивно отношение, са взели доста голям превес в парламентарните комисии. Тя и припомни, че групата има заместник-председател на Народното събрание Явор Хайтов. По думите й, останалата част от групата има значително по-малко участие в ръководните органи на НС и представителство в парламентарните комисии.

По думите й никой от групата не се е облагодетелствал по някакъв начин от властта. „Свързването ни с братовчед ми Христо Ковачки, е несериозно. Всеки си има роднини. Изумена съм от думите на Румен Йончев от по-рано днес. Той трябва да разкаже по-подробно за работата си в Комисията на българите в чужбина. Още повече, че пътуванията му надминаха нормалната бройка. Смятам, че активността на колегите в зала е по-важна, както и в комисиите“, заяви Ковачка.

Тя бе категорична, че до този момент в работата на БДС не се е намесила нито една политическа партия. „Искам да се извиня на г-н Цветанов за изказването от по-рано. Не съм молила нито една парламентарна група за подкрепа“.

„Работата на БДЦ ще продължи както досега - ще подкрепяме стабилността. Ние сме за реформите, които се започнаха, както и европроектите. Чакам с голямо нетърпение анализа на здравната реформа, тъй като досега резултатите са необедителни. Факт е, че лекарите са недоволни, но ние сме дали кредит на доверие на д-р Москов“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3691 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини