Русинова: Може да се прави социална дясна политика

  • 20 май 2016 21:12

  • 1957
  • 5
Русинова: Може да се прави социална дясна политика
©

Няма как стартираните добри реформи при Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска да не бъдат продължени. Набелязала съм и свои приоритети, които считам, че мога да осъществя. Това каза новият социален министър Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за в предаването "Панорама" по БНТ.

По думите й може да се прави дясна социална политика. „Социалната политика не е само раздаване на пенсии и социални помощи. За мен ключовата дума е "активност". Обща политика, които да мобилизира хората да работят“, каза социалният министър.

Русинова предлага животът на най-уязвимите хора в обществото да бъде направен по-добър. Това може да стане с редица добри практики и помощ.

„Трябва да има баланс между образованието и пазара на труда. На първо място за мен са работещите, които трябва да бъдат подкрепени, за да имат по-добра реализация, да се подобрят условията за работещите майки“.

„Демографията е хоризонтална политика. Тя не зависи от работата на един социален министър или социалната политика. За мен е важно да мога да дефинирам конкретни мерки, свързани с нея. Една от тях е продължаването на труда на хората в пенсионна възраст. Крайно време е да избягаме от вечната стигма, че финансовият министър е лошият. С г-н Горанов работим в екип и ще продължим работата си по пенсионната реформа“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1957 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.05.22 | 14:28

5
darta komuniska...Bashta i Petko Rusenov sasipa Okiansko Ribolov i si go kupi...Tq li e s desni idei?I GERB sa proekt na DS
1234

2016.05.22 | 14:28

4
ето затова на референдума трябва да е гласува .няма нови лица.всички горе в правителството са или дъщери или синове или внучки и така нататък на хора от дс и партията бкп.не се дава власта.толкова ли няма други кадърнимлади!!! кръга там няма как да допусне чужди !!!!!парата тя е в основата на всичко.а борисов и другите около него бая пара опънаха

2016.05.22 | 11:01

1
Ти сам си отговаряш на въпроса. Има кадърни млади, но онези няма да ги допуснат до позиция от която могат да променят нещо.

2016.05.22 | 14:27

3
Дясна социална политика няма, и лява няма, всичко е капитализъм.

2016.05.22 | 14:27

2
ще си делят пенсионния фонд , на там отиват работите , щом още сега се договаря с финансовия министър и бърбори за десни социални политики нещата са ясни , ама май ще се наниже на вилата

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини