Жените-лидери призоваха за запазване на мира по света

  • 19 май 2016 09:56

  • 1436
  • 2
Жените-лидери призоваха за запазване на мира по света
© Булфото

В София се провежда Глобален форум на жените лидери. На него присъстват Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО, вицепремиерът и министър на образованието Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, бившият вицепремиер и министър на труда и социалната политика Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска, Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по, министър на енергетиката, Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, министър на регионалното развитие, Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри, министър на земеделието, Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, лидер на БСП.
Форумът, който е под надслов "Да вдъхновим следващото поколение", събра в столицата освен жените, активно участващи в българската политика и много други забележителни жени лидери в бизнеса, политиката, изкуството и науката от 4 континента и от над 80 държави. Една от тях е Шейх Хасина, трети мандат министър-председател на Бангладеш, предаде репортер на novini.bg.

Днес Ирина Бокова призова за равнопоставеност на жените в политическия и обществения живот, за запазване на мира и устойчивостта в развитието на България, Европа и света.„Когато жените взимат пълноценно участие в управлението на държавата и в икономиката, полза имат обществото, държавите и светът като цяло“, заяви тя.
Като посланик на мира, Бокова иска да вижда повече жени -лидери, но затова, по думите й, е нужно в определени държави жените да получават определено образование.
Вицепремиерът Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 напомни на всички, че жените притежават едно много хубаво качество – издръжливостта. Тя също призова всички да се борят за по-добра България, Европа и Свят. „Трябва да разчистим бариерите“, категорична е Кунева, която обясни, че иска да вижда все повече жени на ръководни постове.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1436 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2016.05.19 | 22:21

2
Тези така наречени "Жени-лидери" до една са червени мафиотки и съветски агентки. Анатема!

2016.05.19 | 10:31

1
Къде е Мая? Искам си Мая.Без нея не може да става нищо в тази държава.Маяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя!!!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини