Депутат от БСП: Търси се не подходящият, а съгласният човек да оглави социалното министерство

  • 13 май 2016 14:57

  • 1938
  • 3
Депутат от БСП: Търси се не подходящият, а съгласният човек да оглави социалното министерство
©

Явно има кадрова криза в ГЕРБ и се търси не подходящият, а съгласният човек да оглави Министерството на труда и социалната политика. Това заяви пред журналисти в парламента Георги Гьоков от "БСП лява Българи" в коментар на номинации за нов социален министър.

Предполагам, че проблемът не е в личността, която ще оглави министерството, по-скоро е в политиката, която се води от това правителство, каза той.

Според Гьоков социалната политика е в трагично състояние и следващият министър трябва да отговаря на много въпроси, като например размразяване на социалните плащания, демографската криза и жестоката и човеконенавистна по думите му пенсионна система. Не съм сигурен, че в ГЕРБ има човек, който е експерт-политик, който да отговори на тези въпроси в полза на българите, коментира той.

По отношение на номинацията на сегашния зам.-министър на труда и социалната политика Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за за нов социален министър съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски коментира, че предложението му се струва "удачно". Очевидно е, че има нужните качества, тя и в момента работи като зам.-министър, чуваме, че е отличен експерт, коментира той. Зеленогорски посочи, че са поканили Русинова на събранието на групата следващия вторник, за да чуят концепцията й.

Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността от Патриотичния фронт /ПФ/ също заяви, че ще разговарят с Русинова. По думите му най-важното за ПФ е да поставят пред нея важните за групата въпроси като например демографската катастрофа в България. Той заяви, че в зависимост от нейните отговори групата ще прецени дали да я подкрепи в пленарна зала.

Зам.-председателят на ПГ на АБВ Кирил Цочев заяви, че въпросът за новия социален министър ще бъде обсъден на конгреса на партията в събота, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1938 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.05.13 | 22:46

3
Подходящ е Бат Сали
stojan chadziev

2016.05.13 | 21:40

2
Tova e vaseto nasledstvo,okradochte Balgaria po naj-mrasen na4in,taka ste programirani 4erveni mafioti,razpadate se.

2016.05.13 | 18:50

1
Какъв по-подходящ от заместника на Калфин , я не търсете под вола теле !!!

Добави коментар

Водещи новини