Кунева: Новият социален министър трябва да може бързо и лесно да се включи в екипа

  • 12 май 2016 14:28

  • 1506
  • 1
Кунева: Новият социален министър трябва да може бързо и лесно да се включи в екипа
© Булфото

Вицепремиерът Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 разчита новият социален министър да бъде човек, който бързо и лесно ще се включи в екипа. Това коментира тя пред журналисти в кулоарите на Народното събрание след като връчи наградите във фотоконкурса "Аз снимам моята България".

Министерският съвет работи добре екипно и нямам съмнение, че който и да бъде новият министър на труда и социалната политика ще отчете това, което е направено, ще задвижи по-бързо неща, които трябва да бъдат свършени във втората половина на мандата и това ще бъде една успешна политика, каза Кунева.

Тя отказа да коментира имена, но смята, че изборът ще бъде направен скоро и както трябва. Важно е в момента да бъдем повече държавници и смятам, че всички от управляващото мнозинство го осъзнават, каза тя в отговор на въпрос за изказване на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, в което той предупреждава да не се прекалява с играта на нерви, защото могат да го направят президент. Според нея би било повече от полезно, ако пред скоби се извадят неща, върху които може да се постигне национално съгласие.

Кунева коментира и решението на Министерски съвет европейски стипендии за успех да се отпускат само за 32 приоритетни професионални направления, които изключват медицина, право и икономика. Според нея, когато се говори за "приоритетни" специалности, думата е подвеждаща. Това не означава, че медицинската или юридическата специалност не са важни, каза тя. Вицепремиерът обясни, че "приоритетни" са специалностите, при които има недостиг на кадри.

Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 каза, че ще покани ректорите на медицинските висши училища и студентите, за да разговарят по въпроса. Най-много средства от държавата за т.нар. прием във висшите училища получават медиците, каза тя и допълни, че не е вярно, че държавата по някакъв начин се е отдръпнала и е абдикирала от това да подкрепя медицинската професия, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1506 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ние помним

2016.05.12 | 23:02

1
Тази мастия закри 2 блока на АЕЦ Козлодуй.

Добави коментар

Водещи новини