Калфин: Няма да участвам в битки, които са символични

  • 12 май 2016 11:01

  • 2226
  • 1
Калфин: Няма да участвам в битки, които са символични
© Булфото

Имам самочувствие, познавам президентската институция, но има много фактори, които трябва да се вземат предвид. Нямам намерение да участвам в битки, които са символични. Това каза в Русе вицепремиерът в оставка Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска в отговор на журналистически въпрос дали би се кандидатирал за президент, предаде БТА.

Той посочи, че към момента не са водени такива разговори.

"В момента все още съм сред темите, които са свързани с труда и социалната политика, така че ми е рано да кажа", заяви Калфин.

Помолен да коментира кой трябва да бъде следващият министър на труда и социалната политика, Калфин заяви, че това не е негова работа, а работа на премиера.

"Всички имена, които чета, имат отношение и са много компетентни в тази област. При всички случаи се надявам и съм убеден, че ще има приемственост, защото работихме с експерти в министерството и има доста неща, които са започнати", заяви той.

Калфин коментира, че една от амбициите му е била да се направи промяна в ТЕЛК-овете и в медицинската експертиза, за да може хората с тежки увреждания да получат "адекватна грижа от държавата и да се затворят пробойните в нея".

На въпрос дали с оттегляне на подкрепата си към правителството АБВ дестабилизира държавата, Калфин заяви, че не е точно така.
"Има неща, които не само в АБВ ги виждаме, те се виждат в държавата. Има политики, които трябва да се променят, има сектори, които трябва силно да се активизират. Това наскоро и премиерът го каза. Опциите са две - или това ще се случи, или ако не се случи, ще вървим към избори, но това не е заради АБВ", заяви Калфин.

Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска бе удостоен днес с почетното звание "Доктор хонорис кауза" на Русенския университет.
"За мен е огромна чест решението на академичния съвет на Русенския университет. Никога не съм надценявал ролята си. За мен е удоволствие, когато има енергични хора, когато Русенският университет показва резултати", каза Калфин.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2226 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Съветник

2016.05.12 | 16:02

1
Да поздравим другаря Калфин с титлата му от Русенския Университет и да му пожелаем да получи и титла от университета м Мало Бучино, а защо не и в Голямо Конаре.

Добави коментар

Водещи новини